Akdağ: 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi bölgeye gitmek için hazırlanıyor

Akdağ: 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi bölgeye gitmek için hazırlanıyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Irak'ta meydana gelen deprem sonrası AFAD koordinasyonunda 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi ile Sağlık Bakanlığından medikal kurtarma ekibinin birkaç saat içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait kargo uçağıyla bölgeye gitmek için hazır olacağını söyledi.

Recep Akdağ, 24 TV'de katıldığı canlı yayında, hükümet adına deprem bölgesinde yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, bölgeye insani yardım göndermek için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla derhal hazırlıklara başladıklarını belirtti.
AFAD koordinasyonu ile Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığının birlikte hareket ettiklerini, arama kurtarma ve lojistik destek için çalışma yürüttüklerini anlatan Akdağ, Irak'tan gelen yardım talebiyle en kötü senaryoya göre hareket ettiklerini söyledi.
Akdağ, AFAD koordinasyonunda 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi ile Sağlık Bakanlığından medikal kurtarma ekiplerinin hazırlandıklarını ve birkaç saat içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait kargo uçağıyla hazır hale geleceklerini ifade ederek, Irak'tan haber geldiği takdirde bölgeye gidileceğini kaydetti.
Söz konusu uçağın hangi havaalanına gidebileceği konusunda Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon sağlandığı, diğer taraftan da Silopi'den bir ekibin karayolu ile çadır götürmek üzere hareket halinde olduğunu dile getiren Akdağ, depremin Türkiye'de de hissedildiğini, sınır bölgesindeki illerde herhangi bir hasar ve yaralanma olmadığı bilgisini paylaştı.
Başbakan Yardımcısı Akdağ, Irak'taki gayrimeşru referandum sonrası bölgesel yönetim ile Türkiye arasında yaşanan sorunu insani yardımlar açısından engel olarak görmediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...