Otoda yüzler gülüyor

Düzenleyen:
Otoda yüzler gülüyor

T-Otomobil Haberleri

Bu seneye olumsuz beklentilerle başlayan otomotiv sektörü, öngörülerin aksine büyümesini sürdürüyor.

Ali Çelik İSTANBUL
Bu seneye olumsuz beklentilerle başlayan otomotiv sektörü, öngörülerin aksine büyümesini sürdürüyor. Ocak-ekim döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam otomotiv sanayi üretimi yüzde 17, otomobil üretimi yüzde 27 oranında arttı. Bu dönemde toplam üretim 1 milyon 380 bin adet, otomobil üretimi 941 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Toplam pazar aynı seviyesini koruyarak, 736 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Toplam üretim, ocak-ekim dönemi üretimleri tarihsel gelişimi içinde en yüksek seviyeye ulaştı. Otomobil pazarı ise yüzde 1 oranında daraldı ve 547 bin adet oldu.
Öte yandan toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 22 oranında artarken, otomobil ihracatı yüzde 34 oranında artış gösterdi. Bu dönemde toplam ihracat 1 milyon 103 bin adet, otomobil ihracatı 769 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Otomotiv ihracatı miktar olarak, dolar ve avro bazında yüzde 21 arttı ve 23,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu arada ticari araç grubunda, 2017 yılı Ocak-Ekim döneminde üretim aynı seviyesini korurken, hafif ticari araç grubunda yüzde 1 oranında azaldı, ağır ticari araç grubunda yüzde 13 arttı. Ağır ticarideki bu değişim, baz etkisi kaynaklı gerçekleşti.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...