Ergün: Hanlar hamamlar için sanat yapmadım

Düzenleyen:
Ergün: Hanlar hamamlar  için sanat yapmadım

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülü’ne layık görülen sanatçı Halil Ergün, kendini ifade etmek için sanatla uğraştığını söyledi.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülü’ne layık görülen sanatçı Halil Ergün, kendini ifade etmek için sanatla uğraştığını söyledi. Halil Ergün “Ben meşhur olmak, hanlar-hamamlar kazanmak için sanatla uğraşmadım. Önce kendimi ifade etmek, sonra da bu ifade sürecini insanlarla paylaşmak için sanatçı olmaya çaba gösterdim” diye konuştu. Türk sineması ile Amerikan sinemasını da kıyaslayan sanatçı, Hollywood sinemasını eleştirerek, şunları söyledi: Fransız ve İngiliz sineması bile onlara karşı koyamıyor. Dünyanın bütün alanları, (onların) pazarı. Kültür emperyalizmi diye bir şey var. Tele-vizyona bakıyorum, şiddet ve insan öldürme üstüne. Yani şaşırtıcı bir şey.
Festivalde mükâfat almanın mutluluğunu da dile getiren Ergün “Hatırlanmak, yaşarken ödüllendirilmek, bunlar iyi duygular. İnsanoğlunun hayatında her zaman kadirbilirlik olmuyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...