Cep telefonunu kaybedenler DİKKAT

- Güncelleme:
Cep telefonunu kaybedenler DİKKAT

GÜNDEM Haberleri

Cep telefonlarını kaybedenler, GSM operatörlerinden hatlarını kapattırmanın yanısıra telefon kayıp bildirimi de yapmalılar.

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonlarını kaybedenlerin sadece GSM operatörlerinden hatlarını kapattırdıklarını anımsatarak, "Bu kişiler, şüpheli ve mağdur duruma düşmemek için BTK'ya da başvurarak telefonlarını kaybettiklerini bildirsinler" uyarısında bulundu. BTK'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Telefonunu kaybeden veya çaldıran bazı vatandaşlar, sadece abone olduğu GSM operatörünü arayarak telefon hattını aramaya kapattırıyor. Ancak sadece cep telefonu hattının aramaya kapatılması yeterli değil. Çünkü böyle bir durumda cep telefonunu çalan veya bulan kişi, başka bir sim kart takarak telefonu kullanabilir. Bu telefonların suç ilişkilerinde kullanılması halinde telefonun asıl sahibi olan kişiler de şüpheli durumuna düşerek mağdur olabiliyor. Ayrıca, bulunan telefonların sahiplerine iade edilebilmesi için de emniyet birimlerince Bilgi İhbar Merkezine yapılan ihbar kayıtlarında bildirilen kimlik bilgileri esas alınıyor. Bu nedenle cep telefonu hattıyla birlikte mutlaka telefon cihazının da Bilgi ve İhbar Merkezi aranarak kullanıma kapattırılması gerekiyor."


BU NUMARAYI ARAYIN
Açıklamada BTK'nın iletişim numarasının değiştiği de bildirildi. Vatandaşlar, BTK'nın, 7 gün 24 saat hizmet veren 0 312 294 94 94 numaralı telefonunu arayarak işlemlerini nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...