Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez Bankasından enflasyon ve dolar açıklaması

Düzenleyen:
Merkez Bankasından enflasyon ve dolar açıklaması

Ekonomi Haberleri

TCMB Kasım Ayı Beklenti Anketi yayımlandı. Merkez Bankasının enflasyon beklentisi yüzde 10'u geçerek çift haneye, Dolar/TL'de yıl sonu beklentisi ise 3.8624'e yükseldi. İşte Merkez Bankasının Kasım ayı Beklenti Anketi'nden öne çıkanlar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketinde yıl sonu enflasyon tahmini çift haneye çıktı, Dolar/TL için tahmin ise iki ankette 20 kuruştan fazla yükseldi.

Yıl sonu enflasyonu için katılımcıların tahmini yüzde 9,89'dan yüzde 10,68'e sıçradı. Mart ayından Eylül ayına kadar gerileyen yıl sonu dolar kuru beklentisi ise iki ayda 23 kuruş yükseldi ve 3,8624'e çıktı. 

Büyüme beklentisi ise yüzde 5,5'e çıktı. Faiz beklentileri stabil kalmaya devam etti.

ENFLASYON BEKLENTİSİ ÇİFT HANEDE

Ağustos ayı anket sonuçlarında yüzde 9,46'ya kadar geriledikten sonra yönünü yukarı çeviren cari yıl sonu TÜFE beklentisi bu yıl ilk kez yüzde 10,68 ile çift haneye çıktı. Böylece bu kalemdeki beklenti sadece son bir ayda 79 baz puan yükselmiş oldu, önceki yılın aynı dönemine göre ise 288 baz puan daha yüksek.

12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 8,52'den yüzde 8,65'e ve 24 ay sonrası enflasyon beklentisi de yüzde 7,98'den yüzde 8,25'e geriledi.

DOLAR KURU TAHMİNLERİ YÜKSELİYOR

Ankette yıl sonu dolar beklentisi 3,7165'ten 3,8624'e yükseldi. Yıl sonu dolar beklentisi, Ağustos'ta 3,6323'e kadar üst üste altı ay gerilemişti.

2016 yılının 3. çeyreğine kadar stabil bir görüntü çizen cari yıl sonu Dolar/TL tahminleri Ekim ayında yukarı yönlü kırılma yaşamıştı.

BÜYÜME BEKLENTİSİ YÜZDE 5,5'E ÇIKTI

Ekim anketinde büyüme beklentisi 3 baz puan daha artarak yüzde 5,5'e çıktı. Büyüme beklentisi Nisan'da 0,1 puan ile yılın ilk yükselişini yaşamıştı.

2018 için beklenti ise yüzde 4,3'ten yüzde 4,2'ye geriledi. 

FAİZ BEKLENTİSİ STABİL

TCMB anketinde ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti tahminleri yüzde 12,00 ile üst üste üç aydır değişim göstermedi. BIST Repo ve Ters-Repo pazarında oluşan gecelik faiz oranı tahmini ise 4 baz puan yükselişle yüzde 12,02 oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...