Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Havice'ye dönüşler başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Havice'ye dönüşler başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta terör örgütü DEAŞ nedeniyle Kerkük kentine bağlı Havice ilçesi ile ilçeye bağlı kasabalardan ayrılmak zorunda kalan aileler evlerine dönmeye başladı.

Kerkük Göç ve Göçmen İdaresi Müdürü Ammar Sabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Havice'deki evlerine dönmek isteyen binden fazla aileden oluşan ilk kafile, bugün itibariyle yola çıktı." dedi.

Kerkük'ün güneyindeki Dakuk Çadır Kenti'nden ayrılan iç göçmenlerin dönüş işlemlerini de denetleyen Sabah, ''İç göçmenlerin geri dönüşlerini teşvik etmek için devlet her aileye bin 200 dolar tutarında bir destek sağlıyor." ifadesini kullandı.

Sabah ayrıca, evlerine geri dönmeleri konusunda kimsenin zorlanmadığını, isteyenlerin çadır kentinde kalmaya devam edebileceğini sözlerine ekledi.

"Geri dönüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Öte yandan Mazın Ode isimli Iraklı, devlet tarafından tahsis edilen araçla ailecek Havice'deki evlerine döneceklerini söyledi.

Havice ilçesinin Reşad kasabasından kaçarak çadır kentine sığındıklarını anlatan Ode, ''Bir buçuk yıl önce köyümüzden kaçarak bu kampa sığındık. Şimdi geri dönüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir an önce evimize ulaşmanın hayalini kuruyorum." şeklinde konuştu.

Aynı kasabadan kaçmak zorunda kaldığını dile getiren 70 yaşındaki Nazmiye Naci isimli Iraklı ise ''Şimdi köyüme, evime gideceğim. Benden daha mutlusu yok. En çok, yatağımda uyumayı özledim.'' dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...