19 yaşındaki gelin, dövülerek öldürüldü

/ Kaynak: İHA
19 yaşındaki gelin, dövülerek öldürüldü

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'de, evliliğinin ikinci ayında eşi ve eşinin ailesi tarafından işkence yapılarak öldürüldüğü ileri sürülen Pınar Yolver'in katil zanlılarının yargılanmasına bugün başlanacak

nbsp;İzmir'de, evliliğinin ikinci ayında eşi ve eşinin ailesi tarafından işkence yapılarak öldürüldüğü ileri sürülen Pınar Yolver'in katil zanlılarının yargılanmasına bugün başlanacak. nbsp;İzmir Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada, Yolver'in eşi, kayınpederi, kayınvalidesi ve iki görümcesi hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da adliye önünde davaya destek verdikleri bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına daha önce cinayete kurban giden ve işkence ile öldürülen kadınların yakınları ile Pınar Yolver'in annesi Şirinaz Demir ve babası Münir Demir de hazır bulundu. Platform üyesi Ayşe Mila yaptığı basın açıklamasında, Pınar Yolver'in henüz 19 yaşındayken insanlık dışı ve alçakça öldürüldüğünü belirtti. Yaşanılan kadın cinayetlerinin bir insanlık dramı olduğunu dile getiren Mila; şöyle konuştu: "Bu dramın muhatapları öldürülen kadın kardeşlerimiz ve ailelerimizdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı ve sorumlu tüm devlet kurumlarını bir an önce göreve davet ediyoruz." nbsp;Basın açıklaması sırasında Pınar Yolver'in annesi Şirinaz Demir'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. nbsp;Öte yandan cinayeti aydınlatmak için harekete geçen ekipler, Pınar Yolver'in ailesiyle irtibata geçti. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, delillerin katil zanlısı olarak işaret ettiği damat M.Y. ile cinayete tanık olup polisten gizlediği öne sürülen babası S Y., eşi E.Y., kızları P.Y. ve S.Y'i belirledi. Zanlıların bugün İzmir Adliyesi 2.'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı belirtildi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...