Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Defne Joy davasında flaş gelişme

Defne Joy davasında flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri

Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili Kerem Altan hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Defne Joy Foster'ın otopsi raporunda kaş üzerine yara olduğunu belirterek, otopsiyi yapan doktorun gelecek celse tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili Kerem Altan hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Defne Joy Foster'ın otopsi raporunda kaş üzerine yara olduğunu belirterek, otopsiyi yapan doktorun gelecek celse tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Sunucu Defne Joy Foster'ın evinde hayatını kaybettiği Kerem Altan'a, 'yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 3. duruşması görüldü. nbsp;Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Foster, tutuksuz sanık Kerem Altan ve taraf avukatları katıldı. İlk celse savunması alınan ancak müşteki avukatlarının duruşmada olmaması ve yaşanan hakim değişikliği nedeniyle duruşmada tekrar ifade veren Altan, olay günü eve gece 03.00 sularında geldiklerini belirtti. Eve geldikten sonra Foster'a votka ve yiyecek bir şeyler ikram ettiğini ifade eden Kerem Altan, "Eve geldikten 45 dakika kadar sonra Defne'den hırıltılar geldi. Hemen banyoya götürüp yüzünü yıkadım. Banyoya soktum. Fazla alkol nedeniyle sızdığını düşündüm. Bilinci yerinde değildi, baygın gibiydi. Kendisini taşımaya çalıştım ama taşıyamadım. Evin yanındaki kliniğe gittim, kapalıydı. Başka hangi kliniğe gidebileceğimi sordum, diğer bir kliniğe yönlendim ve orası da kapalıydı" dedi.
HAKİM: NEDEN AMBULANSI ARAMADIN?
Bu sırada hakim Mehtap Yılmaz ise Altan'a yönelik, "Daha önce alkol komasına giren birini gördün mü? Bilinç kaybı ne kadar sürdü? Neden ambulansa telefon açmadın?" şeklinde sorular sordu. Defne Joy Foster'ın o an hayati bir tehlike taşıdığını anlamadığını belirten Altan, "Daha önce tanıdığım bir insan değildi. O gece tanışmıştık. Daha çabuk ulaşırım düşüncesiyle telefonla aramaktansa polikliniğe gittim. Nabzını da kontrol etmedim. Evden çıkıp dönmem arasında yarım saat geçmiştir. Kendisini tekrar kontrol ettim ve ambulansı çağırdım. Ben eve dönene kadar da ayılmış olabileceğini düşündüm. Defne fenalaşınca birkaç kişiyi aradım ama ulaşamadım. Oyalanmadım ve hiçbir şekilde oturup da beklemedim" şeklinde sorulara yanıt verdi.
AVUKAT: ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARIR MIYDI? nbsp;
Tutuksuz sanık Kerem Altan'ın savunmasının ardından söz alan müşteki vekilleri Ayşegül Mermer ve Ersan Taştekin, Foster'ın otopsi raporuna göre başının üzerine bir yara olduğunu belirtti. Kerem Altan ise o gece bir tartışma yaşamadıklarını, öyle bir yara olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Bunun üzerine avukat Mermer, Defne Joy Foster'dan hırıltıların gelmesi ile sanığın hastane aramak için evden çıktığı sürenin uzunluğuna değinerek,"Bu kadar uğraşmak zorunda mıydınız? Bunları yapacağına neden ambulansı aramamış" dedi ve Adli Tıp Kurumu'ndan Foster'ın ölümünde erken müdahalenin hayat kurtarıp kurtaramayacağı yönünde rapor aldırılmasını talep etti.
ANNE FOSTER: HAKİME HANIM EVLADINIZ VAR MI?
Avukatların beyanlarının ardından söz alan Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Foster, "Ayakta konuşmak istiyorum. Böyle daha güçlüyüm. 45 kilo olan kızımı taşıyamamış. Elinde telefon sokak sokak gezmiş. Evlat kaybı bu, hiçbir şeye benzemiyor. Hakime hanım sizin evladınız var mı? Yanlış yaptı. Böyle kültürlü bir adam nasıl aklına getiremez" dedi.
''BU BİR CİNAYET DAVASI DEĞİL"
Bu sırada söz alan Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise, "Müştekilere bu davanın bir insan öldürme davası olmadığı hatırlatılsın. Ne taksiren ne de kasten bir cinayet davası değildir bu. Maktul genç kişiliği ve enerjik hareketleriyle bilinen birisiydi ve dans yarışmasına da katılmıştır. Astım hastası olduğunu kimse bilemezdi. Astım hastası olup olmadığı yarışma yapımcılarına ve dans hocalarına sorulsun" dedi. Hatice Foster ise "Acun Ilıcalı biliyordu" şeklinde cevap verdi.
OTOPSİ DOKTORU TANIK, DAVA DOSYASI ADLİ TIP'A
Mahkeme, Defne Joy Foster'ın otopsi raporunda kaş üzerine yara izinin belirtilmiş olduğunu vurgulayarak gelecek celse otopsiyi yapan doktorun tanık sıfatı ile dinlenilmesine ve dava dosyasının Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilerek Foster'in ölümünün, erken müdahale olması halinde engellenip engellenemeyeceği konusunda rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
İstanbul Kadıköy'de Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011 de hayatını kaybeden Defne JoyFoster'ın ölümü ile ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Kerem Altan'ın, Foster'ın ölümünde kusurunun olmadığını belirterek "takipsizlik" kararı ile dosyayı kapatmıştı. Defne Joy Foster 'ın ailesinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelenen itiraz da red edildi. Dosya daha sonra Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Darire, soruşturmanın hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar verdi. İtirazın kabulünü Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Altan hakkında "yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...