Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalımbay’ın Uğur’u

Düzenleyen:
Çalımbay’ın Uğur’u

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer hemen hemen her maçta gol yerken Rıza Hoca, Uğur’dan 4 karşılaşmada da vazgeçmedi ve 90 dakika sahada bıraktı

Karadeniz ekibinde Ersun Yanal döneminin en çok eleştiri konusu, kadro istikrarsızlığı, savunma zafiyetleri ve kalede görülen gollerdi. Rıza Çalımbay geldi, ne değişti? Çalımbay defans problemine çözüm olarak oyuncuları gerçek mevkilerinde oynatmaya özen gösterdi. Tıpkı Uğur Demirok gibi. Yanal’ın bazen şans verdiği ve bazen da yedek bıraktığı Uğur Demirok, yeni hocasıyla beraber 4 resmî maçın tamamında 11’deydi ve hep sahada kaldı. Çalımbay, Uğur’un yanında da Durica’yı oynatıp savunma blokunu kalıcı hâle getirmeye çalıştı.
> Toplu hücum ve defans
Kaldı ki, gol problemine de tam anlamıyla olmasa da Yanal devrine göre çözüm bulunmuş gibi. Bir kupa ve 3 lig maçının ikisinde kalesini kapatan bordo-mavililer sadece 2 gol yedi. Onlar da Malatya ve Galatasaray’dan. Bireysel kaliteyi artırıp bunu takım oyununa yaymaya çalışan Rıza Çalımbay, hücumdaki isimlerin de defansa yardımıyla sıkıntının ortadan kalkacağı görüşünde. Rıza Hoca, geçmiş maçların analizinde de öne geçilen maçlarda skorun tutulamamasına dikkat çekip toplu hücum toplu savunma düşüncesine ağırlık verdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...