Ersun Yanal, UEFA'dan umutlu

Ersun Yanal, UEFA'dan umutlu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, ilk basın toplantısını düzenledi. Yanal, yüreğini ortaya koyan mücadelesi yüksek bir takım izleyeceklerini söyledi.

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, ilk basın toplantısını düzenledi. Yanal, yüreğini ortaya koyan mücadelesi yüksek bir takım izleyeceklerini söyledi. Topuk Yaylası'nda gerçekleştirilen sabah antrenmanının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Ersun Yanal, yüreğini ortaya koyan aklını kullanan kazanmak için oynayan bir takım oluşturacaklarını belirterek, "Hepimiz özellikle taraftarlarımız bu takımdan keyif alacağız. Mücadelesi yüksek bir takım izleyeceğiz." dedi. UEFA'dan açıklanan cezalarla ilgili futbolcuların nasıl etkilendiği yönündeki soruya Ersun Yanal, "Biz sahada kalmayı istiyoruz. Medya sayesinde de hep beraber sahada olacağız. Fenerbahçe, bu süre içinde de rakiplerine üstünlük kuracak her türlü oyunu oynayacak güce sahip bir takımdır." cevabını verdi.
"FENERBAHÇE, 6+0+4'E GÖRE YAPILANMASINI SÜRDÜRDÜ"
6+0+4 kuralıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Yanal, kararın geçen sene alındığını hatırlatarak, "Fenerbahçe takımı bu kararı geçen yıldan beri planlayarak geldi. Bu planını devam ettirdi. Şu anda planına göre de programını devam ettiriyor. Önümüzdeki sene de 5+0+3 programı var ona göre de yapılanması ve planlamasını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.


Şampiyonluk yolunda baskı hissedip hissetmediği yönündeki bir soruya ise Yanal, "Türkiye'de futbol kolay değil; ama böyle bir baskıyı hiç hissetmedim şimdi de hissetmiyorum." karşılığını verdi.
"SOSYAL MEDYAYI YASAKLAMAK VE ONDAN VAZGEÇMEK GİBİ NİYETİMİZ YOK"
Ersun Yanal, futbolcuların sosyal medyada Fenerbahçe'nin prestijleri ve ilkeleri doğrultusunda belli formatlar dışına çıkılmadan hareket edebileceklerini söyledi. Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe'nin disiplin kuralları ve ilkeleri vardır. Bu disiplin ve ilkelerinden asla vazgeçmez. Sosyal medya çok önemlidir, asla sosyal medyayı yasaklamak ve ondan vazgeçme niyetimiz de yok." nbsp;
"BİR YILLIK KONTRAT, ŞAMPİYON OLMA KARŞILIĞI TAŞIYOR"
Yanal, kontratının bir yıllık olmasıyla ilgili bir soruya ise verdiği cevapta, "Bir yıllık kontrat şampiyon olma karşılığını taşıyor." ifadesini kullandı.
Taraftarların özellikle Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda hata yapan futbolculara karşı tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Yanal, sarı – lacivertli taraftarların dünyanın en çabuk birleşen ve takımına destek veren taraftar kitlesi olduğunu söyledi.
Fenerbahçe taraftarlarının bir tutumu olduğunu dile getiren Yanal, "Takımlarını nasıl desteklediklerini biliyoruz. Belki dünyanın en çabuk birleşen ve takımına destek veren taraftar kitlesine sahibiz. Bence bu sene daha farklı olacak. Çünkü hepimizin hedefinde şampiyonluk var. Bence en çok isteyen taraftar olacak. Birlikte sinerjiyi oluşturup o sonucu almaya çalışacağız." şeklinde konuştu.
Eski takımlarında olduğu gibi Fenerbahçe'de de baskılı ve agresif oyun anlayışıyla mı sahaya çıkacağı yönündeki soruya ise Yanal, "Değerli oyuncularımız var. Bunu Avrupa kupalarında gördük. Bunu oynamaya çalışacağız ve oynayacağız. Belki bir slogan halini alacak, yüreğini ortaya koyan aklını kullanan hem de her maçı kazanmak için o saha içinde herkese bunu hissettirecek takımı ortaya koyacağız. Sahada rakibe bunu hissettiren bir takımı ortaya koyacağız." cevabını verdi.
ERSUN YANAL, UEFA'DAN UMUTLU
Ersun Yanal, adı Fenerbahçe ile anıldığında takımın Şampiyonlar Ligi'nde olduğunu ancak şimdi ceza ile karşı karşıya kalındığının hatırlatılması üzerine Yanal, saha içinde kalınması gerektiğini yineleyerek, UEFA Tahkim Kurulu'ndan gelecek karar konusunda umutlu olduğunu söyledi.
"Fenerbahçe, her rakibiyle olduğu gibi Galatasaray'la da mesafesini koruyacak ve geçecektir." diyen Yanal, son iki sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'la ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:
"Galatasaray ligin en iyi oynayan takımlarından ve Fenerbahçe'nin rakiplerinden bir tanesi. Sonuçta rakiplerinden bir tanesiyse Fenerbahçe de her rakibiyle olan mesafesini Galatasaray'la da koruyup onları geçecektir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...