Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

S&P, Venezuela için 'tercihli temerrüt' ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
S&P, Venezuela için 'tercihli temerrüt' ilan etti

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's (S&P), vadesi gelen dış borç tahvillerinden bazılarını ödeyemeyen Venezuela'nın temerrüte düştüğünü açıkladı.

S&P, Venezuela'nın kredi notunu "tercihli temerrüte" düşürdüğünü duyurdu. Tercihli temmerüt, borçlu bir ülkenin belirli bir tahvil için ödemesi yapamadığını, ancak uluslararası borç yükümlüklerini yerine getirme kararlılığını sürdürdüğünü ifade ediyor.

Venezuela'nın 2019 ve 2024 tarihli iki ayrı borçlanma tahviline ait toplam 200 milyon dolarlık taksidinin ödenmesi için öngörülen 30 günlük kanuni süreyi aştığını belirten kredi kuruluşu ülkenin önümüzdeki üç ay içinde yeniden temerrüde düşmesi ihtimalinin yüzde 50 olduğunu kaydetti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 3 Kasım'da yaptığı açıklamada, ülkesinin 120 milyar doları aşan dış borcunu yeniden yapılandıracağını belirterek olası bir borç temerrüdünün sinyalini vermişti. Devlet petrol şirketi PDVSA'ya 1,1 milyar dolarlık son bir tahvil ödemesi için talimat verdiğini belirten Maduro, sonraki ödemelerin yeniden düzenleneceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...