İspanya özürdilemeye hazır

/ Kaynak: AA
İspanya özürdilemeye hazır

Politika Haberleri  / AA

İspanya, geçen hafta hava sahasından geçişine izin vermediği Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'ten özür dilemeye hazır olduğunu bildirdi.

İspanya, ABD'nin küresel casusluk faaliyetlerini ifşa ettikten sonra sığınacak ülke arayan eski CIA çalışanı Edward Snowden'i uçağında taşıdığı şüphesiyle geçen hafta hava sahasından geçişine izin vermediği Bolivya nbsp; Devlet Başkanı Evo Morales'tenözür dilemeye hazır olduğunu bildirdi. Olayla ilgili daha önceden ''İspanya Bolivya'dan asla özür nbsp; dilemeyecektir'' diyen İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, bugünkü açıklamasında özür dilemeye hazır olduğunu açıkladı. Margallo, katıldığı bir konferansta yöneltilen soru üzerine, geçmişte de olduğu gibi ''İspanya'nın hiçbir zaman Bolivya Devlet Başkanı Morales'i taşıyan uçağa hava sahasını kapatmadığını, Kanarya Adaları'na teknik iniş yapmak için hep izin verdiklerini ve asla Morales'in hayatını riske atmadıklarını'' yineleyerek, ''Her şeye rağmen yanlış anlamalar olduysa, Sayın Devlet Başkanı'ndan özür dilemekte hiçbir sakınca görmüyorum. Bir yanlış anlama olduğuna inanıyorsa, sorunu çözeriz'' şeklinde konuştu. Margallo, Morales'in uçağında Snowden'in olduğuna dair dedikodunun tüm dünya tarafından bilindiğini, ülkesinin yaptığı tek şeyin Snowden'in uçakta bulunmadığı yönünde Bolivya'dan resmi yazı istemek olduğunu yineledi.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...