Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuveyt’le 3 anlaşma

Düzenleyen:
Kuveyt’le 3 anlaşma

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu, Kuveyt ve Katar resmî ziyaretlerinin ikinci durağı olan Kuveyt’e geldi.

İSMAİL KAPAN KUVEYT/KATAR

Erdoğan, Kuveyt Emîri Şeyh Sabah tarafından resmi törenle karşılandı. Beyan Sarayı’nda gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Erdoğan ve Şeyh Sabah’ın huzurunda gerçekleştirilen imza töreninde üç konuda anlaşmaya varıldı. İki ülke arasında, “Spor Alanında İş Birliği Anlaşması”, “Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesine Yönelik Mutabakat Zaptı” ve “Bilim ve Teknoloji Alanında İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Erdoğan, Türk şirketi Limak İnşaat tarafından yapımı süren Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasını da ziyaret etti. Terminal binası, Mayıs 2017’de temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emîri Şeyh Sabah tarafından atılmıştı. Proje, Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Katar’ın başkenti Doha’ya geçti. Erdoğan, eski Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Al Sani’nin konutundaki akşam yemeği, basına kapalı gerçekleşti.

Kuveyt’le 3 anlaşma

ERDOĞAN’A JEST
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti dolayısıyla Türk bayrağının yansıtıldığı Arap Körfezi Meydanı’ndaki Kuveyt’in sembol kuleleri kırmızı beyaz renklere büründü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...