28 yıl sonra mezuniyet törenini kutladı

/ Kaynak: İHA
28 yıl sonra mezuniyet törenini kutladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü profesörleri, 28 yıl aradan sonra bir araya gelerek gerçekleştirdi.

Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü profesörleri, 1985 yılında alınan bir karar doğrultusunda yapamadıkları mezuniyet törenlerini, 28 yıl aradan sonra bir araya gelerek gerçekleştirdi. nbsp;Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü profesörleri, 1985 dönemi yönetiminin aldığı bir karar gereği mezuniyet törenlerini iptal etmek zorunda kaldı. Aradan 28 yıl geçmesine rağmen mezuniyet törenlerini kutlayamadıkları için büyük üzüntü duyan Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü profesörleri, mezuniyet coşkusunu yaşayabilmek için 28 yıl aradan sonra buluşarak mezuniyet töreni yapma kararı aldı. Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü 1985 yılı mezunu ve aynı üniversite ile aynı bölümde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Yeşim Sağ Açıkel'in organizasyonunda profesörler Ankara'da bir araya geldi. 28 yıl aradan sonra tekrar buluşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamış her biri profesörlük unvanı alarak çeşitli üniversitelerde görev yapan Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü 1985 yılı mezunları, üniversitede düzenlenen törenle giyemedikleri cüppelerini giyerek, kep atma heyecanını yaşadı.
Her biri farklı alanlarda görev yapan ve mesleklerinin zirvesinde bulunan profesörler, cüppe giyme ve kep atma töreninin ardından mutluluktan gözyaşlarını tutamadı. Büyük coşku ve sevinç içerisinde cüppe giyen ve kep atan profesörler, Hacettepe Üniversitesi anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve araçlarıyla kampus içerisinde sevinç gösterisinde bulundu. Üstlerine kep ve cüppe giyen saçları ağarmış profesör olan hocalar araçlarının içerisinde 'mezun oldum' diye bağırarak klakson çaldı. Profesörleri bu halde gören öğrenciler ise, şaşkınlıklarını gizleyemezken alkışlayarak profesörlerin sevinçlerine ortak oldular. Daha sonra Kimya Mühendisliği Bölümü 1985 yılı mezunları, ders gördükleri bölüme gelerek burada slayt eşliğinde eski anıların yer aldığı fotoğrafları izledi. Profesörler, gözyaşlarını tutamazken tek tek kürsüye gelerek akıllarında kalan anılarını paylaştılar. Ünlü Yazar ve Fotoğrafçı Akgün Akova, "Hacettepe Üniversitesi'nin ilk kez bu kadar ak saçlı mezunu bir arada görmüştür" dedi. Tören, verilen akşam yemeğiyle sona erdi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...