Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uyuşturucu operasyonunun görüntüleri basına dağıtıldı

/ Kaynak: İHA
Uyuşturucu operasyonunun görüntüleri basına dağıtıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalındaki operasyon görüntüleri basın mensuplarına dağıtıldı.

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında dün asker, polis ve koruculardan oluşan 51 tim ve bin 10 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 600 dönüm arazide 6 milyon 150 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, operasyon görüntüleri ise basın mensuplarına dağıtıldı. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Diyarbakır ili Lice ilçesi Esenler köyü ile Eldeğmez mezrası, Hazro ilçesi Meşebağları, Kırmataş ve Sarıerik köyleri ile Kocaköy ilçesi Gözebaşı ve Boyunlu köylerinin civar arazisinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan narko terör soruşturma dosyası kapsamında tespit edilen yasadışı kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik olarak dün saat 04.00 itibariyle Şehit Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın operasyonu düzenlenmişti. Operasyon öncesi İl Jandarma Komutanlığı kırsal alanındaki suç unsurlarına yönelik yapılan istihbari çalışma neticesinde, belirtilen bölgelerde geniş vadilere yayılmış şekilde yasadışı kenevir ekiminin yapıldığı tespit edilmesi üzerine Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde toplam 51 tim ile güvenlik tedbirlerini içeren çember oluşturuldu. İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi ve Narkotik timler ve adli jandarma ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü narkotik ekipleri vasıtasıyla da yasadışı kenevir ekim tarlaları imha edildi. Operasyonla ilgili adli işlemler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen yetkiler kapsamında yürütülürken, operasyonda güvenlik çemberinde 770, narkotik müdahale ekiplerin de ise 240 olmak üzere toplam bin 10 personel görev aldı. 610 Jandarma, 200 korucu, 150 polis, 50 işçi aynı gün operasyon bitiminin ardından taarruz helikopterlerinin himayesinde saat 19.00'da çekilmiş ve üslerine döndükleri ifade edildi. nbsp;
Diyarbakır Valiliği, yapılan operasyonla ilgili görüntüleri dağıtırken, ayrıca 10 kilometre uzunluğunda 7 kilometre genişliğinde 615 dönümlük alanda yaklaşık 300 ton kubar esrara eş değer 6 milyon 150 bin kök kenevir bitkisi, 53 kilo 61 gram kubar esrar maddesi, 11 adet jeneratör, 4 adet su kuyusu, 4 adet dalgıç pompa, 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet kütüklük, 4 adet av fişeği, 10 kilometre uzunluğunda sulama maksatlı su borusu ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yürütülen "Uyuşturucu Fiyat Projesi" kapsamında "Türkiye Geneli Toptan ve Sokak Düzeyi Uyuşturucu Fiyatları" baz alındığında, ele geçirilen kenevir bitkisinin toplam piyasa değeri yaklaşık olarak 300 milyon lira olduğu belirtildi.
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık tarafından bizzat yönetilen operasyonda uyuşturucu tacirleri tarafından ekilen kenevirler asker ve iş makinelerinin yardımı ile toplanarak imha edilirken, 20 tapulu arazi sahibine ise adli işlem yapıldığı öğrenildi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...