IMF, bu yılkibüyüme tahminini yüzde 3,3'ten 3,1'e çekti

- Güncelleme:
IMF, bu yılkibüyüme tahminini yüzde 3,3'ten 3,1'e çekti

Ekonomi Haberleri

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 2013 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'na (DEG) göre, küresel ekonomi bu yıl yüzde 3,1 büyüyecek.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 2013 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'na (DEG) göre, küresel ekonomi bu yıl yüzde 3,1 büyüyecek.Güncellenen rapora göre, küresel büyüme 2014 yılında da yüzde 3,8 olacak. Nisan ayında açıklanan raporda bu oranlar bu yıl için yüzde 3,3, gelecek yıl için de yüzde 4 olarak kaydedilmişti. Revizeye, zayıflayan iç talep ve bazı kilit yükselen piyasa ekonomilerindeki büyümenin yavaşlamasının yanı sıra Avro alanındaki durgunluğun daha da uzaması neden olarak gösterildi. Küresel büyümede aşağı yönlü risklerin hakim olmaya devam ettiği belirtilen raporda, "eski tehlikeler" devam ederken, gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde uzayan büyüme yavaşlaması ihtimali dahil, yeni risklerin öne çıktığına işaret edildi. Daha güçlü küresel büyümenin ek politika eylemlerini gerektirdiği ifade edilerek, özellikle ana gelişmiş ekonomilerin destekleyici makroekonomik politika karışımlarını koruması gerektiği vurgulanan raporda, gelişmiş ülkelere yönelik büyüme tahminleri çok fazla değişmedi. Raporda, gelişmiş ülkeler için bu yıl öngörülen büyüme oranı yine yüzde 1,2 olarak açıklandı, gelecek yılın büyüme beklentisi ise yüzde 2,2'den yüzde 2.1'e düşürüldü. Yükselen piyasalarda ve gelişmekte olan ekonomilerde ise büyüme tahminlerinin revize edildiği görüldü. Bu ekonomilerin bu yıl yüzde 5, gelecek yıl da yüzde 5,4 büyümesi öngörüldü. Nisan ayındaki raporda, bu yılki büyüme oranı yüzde 5,3, 2014 yılındaki oran da yüzde 5,7 olarak belirtilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...