Hariri, Fransa'nın davetini kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hariri, Fransa'nın davetini kabul etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan Başbakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Hariri, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un davetine olumlu cevap verdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Lübnan Başbakanlığından istifa eden Saad Hariri'nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un teklifini kabul ettiğini ve yakında Fransa'ya geleceğini bildirdi.

Le Drian, resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan'da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hariri'nin Macron'un davetine olumlu cevap verdiğini kaydeden Le Drian, "Hariri Fransa'ya gelecek. Veliaht Prens'e (Bin Salman) bu konu hakkında bilgi verildi." ifadelerini kullandı.

"Ne zaman geleceğine Hariri karar verecek"

Hariri'nin Fransa'ya ne zaman gideceğiyle ilgili bir soru üzerine Le Drian, buna Hariri'nin karar vereceğini söyledi. Fransız basını, Hariri'nin Dışişleri Bakanı Le Drian ile Paris'e döneceği yönünde iddialara yer vermişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün yaptığı açıklamada, Hariri'yi ailesiyle birkaç günlüğüne Fransa'ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir sığınma olmadığını belirtmişti.

Fransa tarafından bu yılın nisan ayında Legion d'honneur nişanı verilen Hariri, 2011 ve 2014 arasında Fransa'da yaşadı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...