Mısır'da gözaltına alınan Türk gazeteciler serbest

Mısır'da gözaltına alınan Türk gazeteciler serbest

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısır'da askerlerce gözaltına alınan A Haber muhabiri Fatih Er, kameraman Tufan Güzelgün ile Star TV muhabiri ve kameramanı serbet bırakıldı.

Mısır'da gözaltına alınan 4 Türk gazeteci, serbest bırakıldı. Mısır'da Nasır City bölgesinde çekimden dönen A Haber televizyon kanalı muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün gözaltına alınmıştı. TRT ekibi ile bölgede çekimden dönen Er ve Güzelgün, Mısır Yabancı Basın Merkezi'nden akreditasyonları ve basın kartları bulunmadığı gerekçesiyle askerler tarafından gözaltına alındılar. Daha önce de Star Televizyonu'nda muhabir olarak görev yapan Murat Uslu ile kameraman Zafer Karakaş da gözaltına alınmıştı. Kahire Büyükelçiliği, Mısır Dışişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerle gazetecilerin serbest bırakılması için irtibat halinde. Basın Konseyi, Mısır'da gözaltına alınan Türk gazetecilerin bırakılması için Dışişleri Bakanlığına başvuruda bulundu. Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Star TV muhabiri Murat Uslu ve kameraman Zafer Karakaş'ın Mısır ordusu tarafından gözaltına alındığı haberi üzerine, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanarak, en kısa sürede bırakılmaları konusunda Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu.
Türenç, Dışişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuruda, Mısır'daki olaylarda gazetecilik yapmak üzere Kahire'de bulunan iki gazetecinin bilinmeyen bir yerde gözaltına alındığını üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Star Muhabiri Murat Uslu ve kameraman Zafer Karakaş'ın nerede gözaltına alındıkları ve can güvenliklerinin olup olmadığı büyük önem taşımaktadır. Sizden iki gazetecinin hemen serbest bırakılması ve can güvenliklerinin sağlanması için girişimlerde bulunmanızı bekliyoruz."
İLK TWİTTER'DEN DUYURULDU
Star TV'den Nazlı Çelik Öztarhan da Uslu ve Karakaş'ın Mısır'da gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu.
Öztarhan, "Muhabirimiz Murat Uslu ve kameramanımız Zafer Karakaş bu sabah Mısır'da ordu tafından gözaltına alındı... Kahire Büyükelçiliği devrede. Mısır Dışişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerle temasa geçildi... Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz..." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...