İstanbul'a kar geliyor! (İstanbul'a ne zaman kar yağacak?)

Düzenleyen:
İstanbul'a kar geliyor! (İstanbul'a ne zaman kar yağacak?)

YAŞAM Haberleri

İstanbul'a kar yağışı ne zaman başlayacak? Hafta sonu İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Önümüzdeki hafta Balkanlar üzerinden Türkiye’ye kutup kökenli bir soğuk hava dalgasının geleceği öngörülüyor. Sağanak yağışın hafta sonundan itibaren tüm yurtta etkili olması bekleniyor. İstanbul'a ilk karın salı günü düşmesi bekleniyor.

Son Dakika: İstanbul kar yağışı ve soğuk havaya teslim oluyor! Trakya’dan başlayarak Salı günü kuvvetli rüzgârla birlikte sıcaklıkların ani şekilde düşeceği belirtiliyor. Sıcaklıkların kar değerlerine inmesiyle birlikte yağmur şeklindeki yağışlar Trakya’da ve özellikle yüksek kesimlerinde kara dönüşmesi tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A İLK KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Ayrıca Marmara’da diğer şehirlerin yüksek kesimleri ve Batı Karadeniz’in yüksek kesimleri ile İç bölgelerde yağışların kar şeklinde olacağı bekleniyor. Salı ya da çarşamba gecesi İstanbul’un yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülebilir.

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL, YAĞIŞ VAR MI?

​Yağış, cumartesi günü kıyı Ege'den giriş yapıyor kuvvetli sağanak şekilde. Pazar günü Marmara, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'e doğru yayılıyor. Sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Pazartesi günü Trakya ve İstanbul özellikle Avrupa yakası ağır bir sağanak alıyor. Su baskınlarına dikkat. Ege'de gök gürültülü, yıldırımlı sağanak yağışlar olacak. Bu yağış Karadeniz'in batısına doğru ilerliyor. Yunanistan'ı vuran yağışlı sistem çok kuvvetli. Türkiye'ye etkisini düşürerek giriş yapsa da hayatı zorlayacak sel ve dolu yapacak çapta. İstanbul’da hafta ortası sıcaklıkların 6-7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...