Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Burhan Kuzu böyle ikna edildi: Aman hocam, bir yol kazası yaşamayalım

Düzenleyen:
Burhan Kuzu böyle ikna edildi: Aman hocam, bir yol kazası yaşamayalım

POLİTİKA Haberleri

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, 2019 seçimlerine kadar bir defa daha aday olduğu Meclis Başkanlığı için AK Parti’de hafta başından itibaren ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Yücel Kayaoğlu 

Kahraman’ın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu isteyerek, Meclis Başkanlığı görevine devam etmek istediğini iletmesinden sonra Burhan Kuzu’nun da her şeye rağmen aday olacağını parti yönetimine ilettiği öğrenildi. Kuzu’yu bu kararından vazgeçirmek için önce parti yöneticileri devreye girdi. İkna olmayınca bu sefer Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzu ile ayrı ayrı gö-rüştü. Başbakanla hem telefonla hem de yüz yüze görüştüğü Kuzu’ya, adaylık başvurusu yapmamasını, aksi hâlde bunun kamuoyu tarafından ‘AK Parti’de kriz’ olarak algılanacağını söylediği öğrenildi. Kuzu ile uzun bir görüşme yapan Erdoğan’ın da “Aman Hocam, bir yol kazası yaşamayalım” dediği belirtildi. Kuzu, Kahraman’ın ikinci kez aday yapılmasını eleştirince de, Erdoğan’ın, “Sayın Kahraman göreve devam etmek istedi, kıramadım” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Erdoğan ve Yıldırım’la görüştükten sonra, parti içinde bir sıkıntıya neden olmamak için adaylıktan vazgeçen Kuzu, basının ısrarlı sorularına ‘Susma hakkımı kullanıyorum’  dedi. Kuzu’nun, milletvekili arkadaşlarına ise “Aday olsaydım, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan zor durumda kalacaktı” dediği belirtildi. Kuzu, adaylık başvurusundan vazgeçtikten sonra bu kez sosyal medyada bazı paylaşımlarda bulundu. AK Parti kulislerinde Kuzu’nun bu paylaşmalarının, üstü kapalı olarak Kahraman’ı hedef aldığı yorumları yapıldı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...