Sokak hayvanlarını elleriyle besliyor

Düzenleyen:
Sokak hayvanlarını elleriyle besliyor

YAŞAM Haberleri

Eşini kaybeden Behice Durçetin, kendini kızıyla birlikte sokak hayvanlarına adadı. Anne kız her sabah hayvanlara yiyecek veriyor.

Eyüpsultan’da oturan Behice Durçetin (63) eşi öldükten sonra kızı Mürüvvet Durçetin (42) ile birlikte sokak hayvanlarını beslemeye başladı. Anne kız, 27 yıldır her gün aralıksız el arabasıyla fırın ve lokantalardan topladıkları yiyecekleri, gün ağarmadan sokakta yaşayan hayvanlara veriyorlar. İkili sabah 09.00’da sahile gelip kaz, ördek, martı, kedi ve köpeklerin karnını doyuruyor. Sokak hayvanları besleme alışkanlığının babasının vefatından sonra başladığını ifade eden Behice Durçetin “Babam sokaktaki kedilere köpeklere bakardı. O, 1990’da öldü. Ondan sonra bana geçti. Hayvanlara adadım kendimi” diye konuştu. Kızı Mürüvvet ile birlikte sabah 04.00’de kalktıklarını söyleyen Behice Durçetin ise “Hayvanlar insanlardan daha zavallı, dilleri yok onların. İnsan insana yardım edebiliyor. Hayvanlar ‘bize yardım edin’ diyemiyor. Hiçbir şey yapamıyorlarsa bir kap su koysunlar” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...