Diyarbakır'da üç mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Düzenleyen:
Diyarbakır'da üç mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi

YAŞAM Haberleri

​Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Alaca köyüne bağlı Meydan, Billurderesi ile Şenyayla mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının olduğu bölgede teröristlere yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, "İlimiz Kulp ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgeler olan Kulp ilçesi Alaca köyüne bağlı Meydan, Billurderesi ve Şenyayla mezrasında 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 05.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...