Suudiler'den Sisi'ye 5 milyar dolarlık darbe yardımı

Suudiler'den Sisi'ye 5 milyar dolarlık darbe yardımı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Mısır'da darbe ile başa gelen yeni yönetime 5 milyar dolarlık yardım yapacağını açıkladı.

Suudi Arabistan, Mısır'da darbe ile başa gelen yeni yönetime 5 milyar dolarlık yardım yapacağını açıkladı. nbsp;Mısır'da Savunma Bakanı Abdelfettah El- Sisi yönetimindeki ordunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmesinin ardından ülkeye ilk yardım Suudi Arabistan'dan geldi. Suddi Arabistanlı yetkililer, Mısır'ın yeni yönetimine tam 5 milyar dolarlık bir yardım paketi vereceklerini açıkladı. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Ibrahim Alassaf'ın Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, yardım pakedinin 2 milyar doları Mısır Bankası, 2 milyar dolar enerji harcamaları ve 1 milyar doları da diğer ihtiyaçlar için olduğu belirtildi.
KRAL, YENİ YÖNETİMİ KUTLAMIŞTI
Mısır'da yaşanan askeri darbe ile başa gelen yönetimi ilk kutlayan ülke Suudi Arabistan olmuştu. Kralı Abdullah bin Abdulaziz, darbeyi yapan Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'yi nbsp; kutlamış, ayrıca cumhurbaşkanı olarak atanan Muhammed Adli Mansur'a da tebrik mesajı göndermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...