Mısır'da darbeci ordudan 'halk iradesi' mesajı

Mısır'da darbeci ordudan 'halk iradesi' mesajı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da yönetime el koyan ordu, ilan edilen geçici anayasayı tanımadığını açıklayan siyasi partilere atıfta bulunarak, "halk iradesinin dışına çıkılmaması" uyarısında bulundu.

Mısır'da yönetime el koyan ordu, ilan edilen geçici anayasayı tanımadığını açıklayan siyasi partilere atıfta bulunarak, "halk iradesinin dışına çıkılmaması" uyarısında bulundu. Mısır ordusu, yayımladığı açıklamada, "Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla Mısır'daki en yüksek yargı kurumunun meşru temsilcidir ve geçiş dönemi için hazırlanan anayasa maddelerini ilan etmiş ve halk iradesinin gözetileceği yeni anayasanın yeniden oluşturulma sürecine ilişkin bir takvim yayımlamıştır" ifadelerine yer verildi. Anayasayla açıklanan yol "açık ve net" olduğu vurgulanan açıklamada, "Doğru yolda güvenli ve şeffaf bir şekilde ilerleniyor. Dolayısıyla kimse ne gerekçeyle olursa olsun halk iradesine ve gelecek vizyonuna karşı duramaz. Vatan maslahatı her şeyden daha nbsp; önemli ve kutsaldır. Bunun aksine ne Mısır halkı ne de Silahlı Kuvvetler izin verir" ifadelerine yer verildi.
nbsp;Açıklamanın devamında, Silahlı Kuvvetler'in halkın arkasında olduğu vurgulanarak, "kimsenin bencilce ya da asabi duygularla barış ve güvenliği tehdit ederek vatanı tehlikeye atmasının kabul edilemeyeceği" belirtildi.
Ordu tarafından göreve getirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, dün 33 maddelik geçici anayasa ilan etmiş, bugün de Hazım Biblavi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmiş, Muhammed Baradai'yi de Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atamıştı.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) da ordu tarafından göreve getirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından ilan edilen 33 maddelik geçici anayasayı tanımadıklarını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...