Şam yönetimi karıştı, Esad sağ kolunu harcadı

Şam yönetimi karıştı, Esad sağ kolunu harcadı

DÜNYA Haberleri

Suriye'de iktidar partisi Baas'ın üst düzey yöneticileri görevlerinden alındı. Esad tarafından merkez komiteye alınmayan Faruk El Şara ev hapsinde.

Suriye'de iktidar partisi Baas'ın üst düzey yöneticileri görevlerinden alındı. En etkin Sünni siyasetçi Faruk El Şara, Beşşar Esad tarafından merkez komiteye alınmadı. Muhalefet, El Şara'nın ev hapsinde olduğunu ileri sürüyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, ülkede yaklaşık 40 yıldır iktidarda olan Baas Partisi'nin Ulusal Yönetim Merkez Komitesi üyelerini yenilediğini duyurdu. Baas Partisi'ni yönetecek 16 yeni isim belirlendi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad parti genel sekreterliği görevini korudu. Baas Partisi'deki görevini kaybedenler arasında en etkin Sünni siyasetçi Devlet Başkan Yardımcısı Faruk El Şara da bulunuyor. Suriye'de ılımlı siyasi kimliğiyle tanınan Faruk El Şara, isyanın şiddet uygulanarak bastırılmasını eleştirmişti. Suriye muhalefet ise, El Şara'nın ev hapsinde olduğunu ileri sürüyor. Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara, isyanın başladığı 2011 Mart'ından bu yana çok ender olarak kamuoyu karşısına çıkıyor. Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Şara, ülkesindeki isyanın şiddet kullanılarak bastırılmasını eleştirmişti.
Sünni siyasetçi Faruk El Şara, Esad rejiminin devrilmesinin ardından iş başına gelecek muhtemel isimler arasında anılıyor.
Baas Partisi Merkez Komitesi'ne alınan yeni isimler arasında Meclis Başkanı Cihad Laham ile Başbakan Vail Halaki de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...