Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tuba’yı görünce yüzleri güldü

Düzenleyen:
Tuba’yı görünce yüzleri güldü

MAGAZİN Haberleri

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve UNICEF’in ‘İyi Niyet Elçisi’ sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, Kilis’te AB desteğiyle kurulan mülteci okulunun açılış törenine katıldı.

MEB tarafından yürütülen “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunu Destekleme Projesi”nin uygulandığı okulun bahçesine yaptırılan 120 öğrenci kapasiteli ana sınıflarını gezerek bilgi alan Berger, Duamelle ve Büyüküstün, sohbet ettikleri çocuklara hediyeler verdi. Suriyeli öğrencilerin bu ziyaretten duydukları mutluluk ise gözlerinden okundu. “Suriye krizi başladığından bu yana ilk kez artık okula giden Suriyeli çocuk sayısı gitmeyen çocuk sayısından daha fazla” diyen Duamelle, 600 biden fazla Suriyeli çocuğun Türk arkadaşlarıyla birlikte okula gittiğini ifade ederek, bunun büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. Duamelle, “Bu büyük bir başarı. Millî Eğitim Bakanlığını tebrik ediyoruz. Gerçekten çok iyi bir sonuç alındı” diye konuştu.
 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...