Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Adana'daki FETÖ operasyonunda 3 gözaltı daha

Düzenleyen:
Adana'daki FETÖ operasyonunda 3 gözaltı daha

GÜNDEM Haberleri

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen ve aralarında meslekten ihraç edilenler ile emeklilerin de bulunduğu 6 polisin yakalandığı operasyon kapsamında, sözde örgüt yöneticisi 3 kişi daha gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin örgüte yönelik dün başlattığı operasyon kapsamında, merkez Çukurova ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'ndeki bir evde şüpheli İ.Ş. ve eşi F.Ş, başkaları adına düzenlenmiş kimliklerle yakalandı.
Şüpheli çiftin, 17-25 Aralık sürecinden yaklaşık bir ay önce ABD'ye gittiği, darbe girişiminden önce de Türkiye'ye döndüğü belirlendi.
Güneydoğu'daki kentlerin "il abileri"nin faaliyetlerinde şüpheli İ.Ş'ye danıştıkları, eşi F.Ş'nin ise bölgedeki bir kentin "il ablası" olduğu öne sürüldü.
Ayrıca F.Ş'nin kermes gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek, buralardan elde edilen gelirleri örgüte aktardığı ve örgüt içi evliliklerin gerçekleşmesini sağladığı iddia edildi.

Takke içinde kesilmiş iç çamaşırı bulundu
Soruşturma kapsamında kentte tespit edilen bir "gaybubet evi"ne düzenlenen operasyonda ise örgütün gazete ve dergi abonelik işlemlerinden sorumlu olduğu iddia edilen O.A. yakalandı.

Evde yapılan aramada, bir takkenin içinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait olduğu ve örgüt üyelerini motive etmek için kesilip dağıtıldığı değerlendirilen iç çamaşırları ele geçirildi. Evde örgütün yayın organlarına abone olanlardan elde edilen gelirleri gösterir makbuzlar da bulundu.
Emniyetteki 9 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dün örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında emniyet müdürü sınıfından iki şüphelinin de bulunduğu meslekten ihraç edilen ve emekli 6 polis gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...