Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?

Düzenleyen:
Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?

GÜNDEM Haberleri

Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti. Uzun süredir hastanede tedavi gören Naim Süleymanoğlu öldü. Eski şampiyon Naim Süleymanoğlu kimdir?

Naim Süleymanoğlu 50 yaşında hayatını kaybetti. Naim Süleymanoğlu'nun nesi vardı? Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde sürüyordu fakat az önce gelen bir haberle Süleymanoğlu'nun vefat ettiği öğrenildi. Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı. Naim Süleymanoğlu kimdir, Naim Süleymanoğlu ne iş yapar, nerelidir? NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR? Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967'de Bulgaristan'da doğdu. Naim Süleymanoğlu haltere 1977 yılında başladı. 15 yaşında iken Brezilya'da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. Aynı dönemde silkme kategorisinde vücut ağırlığının üç katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçmiştir. On altı yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni ünvanını aldı.

Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?

Hayatını kaybeden olimpiyat şampiyonu eski millî halterci Naim Süleymanoğlu'nun doktoru Prof. Dr. Yalçın Polat, "Ameliyat döneminde bir sorun yaşamadık. Ancak ameliyat sonrası işin doğasında olan birtakım problemler yaşadık. Her türlü medikal protokol ve tedaviyi geniş bir ekiple yaptık. Tüm müdahalelerimize rağmen Naim Süleymanoğlu'nu bugün 14.50'de kaybettik" dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin Süleymanoğlu'nun cenaze töreniyle ilgili bilgi verdi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bugün Naim Süleymanoğlu'nu uğurluyoruz. Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Ailesine milletimize başsağlığı diliyorum. Cenaze yarın Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak ve Edirnekapı'da defnedilecektir" dedi. 

Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?
Millî haltercinin doktoru açıklama yaptı 
Naim Süleymanoğlu'nun hayatını kaybettiği hastanenin Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, açıklamalarda bulundu.Prof. Dr. Polat, "Naim Süleymanoğlu'nu 23 Eylül tarihinde ağır karaciğer komasıyla hastanemize kabul etmiştik. Bir müddet medikal tedaviyle toparlamaya çalıştık ancak çok daha fazla düzeltemedik. Karaciğer nakli ameliyatı yapmamız gerekiyordu ve tek seçeneğimiz buydu. 6 Ekim'de karaciğer nakli yaptık. Ameliyat döneminde bir sorun yaşamadık. Ancak ameliyat sonrası işin doğasında olan birtakım problemler yaşadık. Her türlü medikal protokol ve tedaviyi geniş bir ekiple yaptık. Tüm müdahalelerimize rağmen Naim Süleymanoğlu'nu bugün 14.50'de kaybettik. Başımız sağolsun, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağolsun, ruhu şad olsun" diye konuştu. 

Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?

Yarın İstanbul'da toprağa verilecek

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Süleymanoğlu'nun vefat ettiği hastanede düzenlenen basın toplantısında, cenaze törenine ilişkin bilgi verdi. Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve millete sabır dileyen Şahin, Süleymanoğlu için yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Şahin, Süleymanoğlu'nun cenazesinin Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedileceğini bildirdi. 

'Milletimizin başı sağ olsun'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Dünya ve olimpiyatlarda şampiyonumuz olan Naim Süleymanoğlu, haftalardır maalesef yoğun bakımdaydı. Kendisini hastanede ziyaret ettik. Az önce de rahmet-i rahmana kavuştu. Allah taksiratını affetsin, tüm yakınlarına, ailesine Allah'tan sabırlar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?


NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN BAŞARILARI!
İlk dünya rekorunu kırdığında sadece 15 yaşındaydı.
1984, 1985 ve 1986 yıllarında dünyada 'yılın haltercisi' seçildi.
1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu oldu.
8 Kez dünya şampiyonu oldu, 46 dünya rekoru kırdı.
Kendi kilosunun üç katından fazla kaldırarak, 'efsane' oldu.
Spor otoritelerine göre 'tüm zamanların en iyi haltercisi.
1988 yılında Time dergisine kapak oldu.
60 kg'de koparmada 200 kg kaldırarak dünya rekoru kırdı.
1988 yılında Seul olimpiyatlarında 9 dünya 6 Olimpiyat rekoru kırarak büyük bir zafer kazanmıştır.
Türkiyeye Olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyasını kazandıran sporcudur.
1992 yılında Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından "Dünyanın En İyi Sporcusu" seçildi.

Halil Mutlu: 'Naim Süleymanoğlu çok farklı bir insandı, ulaşılmazdı'

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nun ölümünün ardından çok üzgün olduğunu söyledi.Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu'nun ölüm haberi sonrası açıklamalarda bulundu. Konuşmakta güçlük çeken Mutlu, Süleymanoğlu'nun kendisi için ulaşılmaz bir şampiyon olduğunu söyledi.NTV Spor'un yayına bağlanan eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu'nun ölüm haberinin ardından zorlukla konuşurken, "Çok üzgünüm, başımız sağolsun. Benim için farklı bir insandı, ulaşılmazdı. Çok büyük bir şampiyondu" ifadelerini kullandı.



Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?

Naim Süleymanoğlu Öldü | Naim Süleymanoğlu Kimdir?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...