Fenerbahçe Avrupa'da 93 takımı geride bıraktı

Fenerbahçe Avrupa'da 93 takımı geride bıraktı

SPOR Haberleri

Geçen yıl ligde umduğunu bulamayan Fenerbahçe bu sezon transfer için kesenin ağzını açtı.

Geçen yıl ligde umduğunu bulamayan Fenerbahçe bu sezon transfer için kesenin ağzını açtı. Kanarya Avrupa'da transfere en çok para harcayan 10. takım oldu. Her yeni transfer dönemi takımlarını güçlendirmek isteyen takımlar için stres dolu dakikaları işaret eder. Gerek menajerlerin pazarlıkları kızıştırmaları gerekse de oyuncuların ikna edilme süreçleri oldukça yoğun geçer. Bu sene de Avrupa böyle bir trafiğe sahne oldu ve olmaya devam ediyor. Futbolun en büyük şov olduğu kıta Avrupa'sında 103 takım transfer yaptı. Bu takımlar arasında nbsp; en çok parayı 130 milyon euro ile Monaco harcadı. Onu sırasıyla Arap sermayesinin şaha kaldırdığı Manchester City (60 milyon euro) ve Barcelona (57 milyon euro) izledi. Türk takımları arasında sadece Fenerbahçe bu sezon 103 takım arasından Avurpa'nın en çok para harcayan 10 takımı arasına girebildi. Fener bonservis bedellerine 19 milyon euro harcama yaparak 9. sırayı aldı. Galatasaray 9.3, Beşiktaş ise 1.3 milyon euro harcadı.
Bu sene transfer harcamalarına baktığımız zaman 2. Ligden Fransa 1. Ligine çıkan Monaco'nun uzun yıllardır gelen başarı hasretinin takıma 130 milyon euro harcattığını görüyoruz. Bu 130 milyon euro arasında 60 milyon euroluk forvet Radamel Falcao ve 25 milyon euroluk Joao Moutinho dikkatleri çekerken Monaco bu sene Paris Saint Germain'in en büyük rakibi olacak gibi.
Barcelona en çok para harcayan takımlar sırasında 2. sırada ama aldığı tek futbolcu 57 milyon euroluk nbsp; nbsp; bu da takımın önümüzdeki günlerde bu sıralamada ikinci veya birinci olabileceğini gösteriyor.
KANARYA 93 TAKIMI GERİDE BIRAKTI
nbsp;Fenerbahçe geçen sezonki ikinciliği taraftarına unutturmak için bu sene transfere hızlı girdi. Yaklaşık 19 milyon euroyu sadece bonservis bedellerine harcayan Kanarya Avrupa'da tam 93 takımı para harcamakta gerisinde bırakarak büyük bir iş başarmış oldu.
Ersun Yanal kadroyu şekillendiriyor
F.Bahçe yeni sezon hazırlıklarına Düzce Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde devam ediyor. Sarı - Lacivertlilerin teknik direktörü Ersun Yanal, kadroya son şeklini vermeye hazırlanıyor.
İstanbul'daki 1 haftalık hazırlık sürecinde futbolcuları izleme ve tanıma şansı bulan Yanal'ın henüz son kararını vermediği bildirildi.
Topuk Yaylası kampından önce futbolcularıyla kısa bir toplantı yapan tecrübeli teknik adamın, "Zor ve önemli bir sezona giriyoruz. İstanbul'daki çalışmalarımızdan farklı olarak Topuk Yaylası'nda yükleme yapacağız. Şimdiye kadar işinize gösterdiğiniz ciddiyeti tekrar sürdürmenizi istiyorum" dediği öğrenildi.
nbsp;CARDOZO ISRARI SÜRÜYOR
F.Bahçe yönetiminin transferde Cardozo ısrarı sürüyor. Büyük bir sabırla Cardozo'yu transfer etmek için bekleyen F.Bahçe yönetiminin Paraguaylı futbolcu ve Benfica kulübünün her hamlesini yakından takip ettiği öğrenildi.
Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus'un takımında kesinlikle görmek istemediği Cardozo'ya İngiliz kulüplerinin de eski ilgiyi göstermedikleri bildirildi. Bu iki gelişmeyi sevindirici bulan F.Bahçe yönetimi bonservis bedeli konusunda geri adım atmadan son teklifini bir kez daha yinelemek istiyor. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...