BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

300 gr. katıyağ, 1+1/3 su bardağı şeker, 5 yumurta (sarısı beyazı ayrılmış) 9 yemek kaşığı limon suyu, 3 limon kabuğu rendesi, 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 50 gr. çekilmiş badem, 1 tepeleme su bardağı pudra şekeri, 1 limon ve yağlı kağıt.



Tepside limonlu kek MALZEME: 300 gr. katıyağ, 1+1/3 su bardağı şeker, 5 yumurta (sarısı beyazı ayrılmış) 9 yemek kaşığı limon suyu, 3 limon kabuğu rendesi, 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 50 gr. çekilmiş badem, 1 tepeleme su bardağı pudra şekeri, 1 limon ve yağlı kağıt. HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığında bekletilip yumuşamış yağı şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu ve iki limon kabuğu rendesi ilave edin. Sonra un, kabartma tozu ve bademleri karıştırın. Yumurta aklarını kar gibi katılaşana kadar çırpın. Tahta bir kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayıp hamuru üzerine yayın. 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra kekik üzerinde birkaç yere çatal batırın. 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın. Pudra şekerini kalan limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile karıştırıp, kekin üzerine sürün. Limonu incecik dilimleyip küçük parçalar halinde kestiğiniz keklerin üzerini bu dilimlerle süsleyin. Afiyet olsun....
Kapat
KAPAT