Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kitabı bebekken sevdirin

Düzenleyen:
Kitabı bebekken sevdirin

YAŞAM Haberleri

Bugün “Dünya Çocuk Hakları” günü. 1989 yılından bu yana kutlanan, çocuğa yönelik suçlar, çocuk işçiliği, kötü uygulamalar ve birçok yanlışla savaşı hedefleyen bir gün.

Canan Eraslan

Yasaklamak da bir çeşit teşvik
Uzmanlarımızın izniyle, ben de kendi metodumu anlatayım: Kızıma masal kitapları almıştım. Sonra kitapları ona okumaya başladım. Bazen de hikâyeleri kendime göre değiştirdim. Sonra “Sen oku” dedim konuşmaya başladığında. O da kendince anlatmaya başladı. Anlatıyor, kitap sayfalarını çeviriyordu. Sonra kitaplardaki resimleri çizmeye başladı. Fakat ilkokul 1,2, 3, 4 derken uzaklaştı kitaptan. Ben “Oku” demektense sürekli yanında kitap okumaya başladım. “Ne okuyorsun” dediğinde ise “Sana pek uygun değil” diye cevap veriyor,  “Boş ver, sen bunu okuma” diyordum. Böylece merakı tetiklendi. “Okuma” dediklerimi gizlice okumaya başladı. Stratejim tuttu, okumaya başladı. Sonra İnternetten, mağazadan kitap almaya başladık. Şimdi bana kitap tavsiye ediyor, otobüste, metrobüste sürekli okuyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...