Nurlu: Depremleri tahmin etmek mümkün değil

Düzenleyen:
Nurlu: Depremleri tahmin etmek mümkün değil

YAŞAM Haberleri

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, depreme dair kamuoyunda bilinmeyenleri ve yanlış anlaşılmalara açıklık getirdi.

Selçuk Böke ANKARA 
Gazetemize konuşan Nurlu, depremin şiddeti ve büyüklüğü konusunda medya ile halk nezdinde kafa karışıklığı olduğunu söyledi. Günümüz teknolojisi ile depremi önceden tahmin etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Murat Nurlu “İhtimalli yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Örneğin, İstanbul’da önümüzdeki 40-50 sene içinde deprem olma olasılığı yüzde 60’tır diye bir yorum getirebilirsiniz. Bu bilimsel bir sonuçtur, tartışılabilir” ifadelerini kullandı. “İnsanlar deprem odağına yakın yerlerde ve alüvyon zeminlerde bulunuyorlarsa daha şiddetli hissederler ama büyüklük değeri her zaman aynıdır” diyen Nurlu, şöyle devam etti: ‘AFAD RED’ denen bir programız var. Deprem olduğu anda otomatik olarak devreye giren bu program sayesinde oluşturacağı can kaybı, binalardaki hasar durumları, yaralanma oranları ve ekonomik kayıpları tahmin edebiliyoruz. Ardından ekiplerimizi o bölgelere gönderip müdahalede bulunuyoruz. Eskiye nazaran depreme karşı daha hazırlıklıyız.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...