Bir Macar doktorun gözünden Osmanlı

Düzenleyen:
Bir Macar doktorun gözünden Osmanlı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nda donanma hekimi olan Dr. Dezso Bozoky’nin, 1905 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nda çektiği fotoğraflar bir sergiyle gün yüzüne çıkarıldı.

“Osmanlı İmparatorluğu’na Bir Ziyaret” isimli sergi, İstanbul Macar Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bozoky’nin, yaklaşık bir asır evvel Osmanlı Devleti’nde gerçekleştirdiği ziyaret esnasında çektiği 56 fotoğrafının yer aldığı sergi, o devrin sosyal hayatına ışık tutuyor. Seyircilerini maziye doğru bir seyahate çıkaran fotoğraflarda; Osmanlı esnafı, çocuklar ve günümüze ulaşamayan tarihî binalar yer alıyor. 1871’de, Romanya-Oradea şehrinde dünyaya gelen Dezso Bozoky, meslek olarak hekimliği tercih ettiği halde fotoğrafa merak saldı. 1905’te Yunanistan ziyaretinden sonra Osmanlı topraklarına ulaşarak, bilinen ilk fotoğraf karelerini çekti.  Dr. Dezso Bozoky’nin sergisi, 18 Şubat 2018’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...