Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

Düzenleyen:
Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da dün akşam başlayan ve sabaha kadar hiç durmadan devam eden yağmurun ardından kentte bugün ve yarın için de uyarılar geldi. İstanbul yağış ne kadar sürecek? Son alınan bilgilere göre; İstanbul genelinde de yağmur ve sağanak 20 saat etkisini gösterecek. Şu sıralar hava aniden karardı. İstanbul'da dışarıya bakanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. AKOM'dan da son dakika uyarısı geldi. Yağış 13.00'den sonra şiddetini arttıracak. Öte yandan 14 ile kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, öğlen saatlerinde başlaması beklenen ve yaklaşık 20 saat sürecek yağışın, kentte su baskınları yapabileceği uyarısında bulundu.

Şen, Tekirdağ ile Marmara Denizi üzerindeki bulutların öğlen saatlerinde İstanbul'u etkileyerek şiddetli yağışa neden olacağını söyledi. Sonbaharın son günlerinde İstanbul'un artık soğumaya başladığını dile getiren Şen, "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

HAVALAR ISINMAYACAK

Prof. Dr. Orhan Şen, genel olarak kentteki hava durumunun mevsim normallerinde seyrettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ancak şiddetli yağışlar beklenmeyen bir durumdur. Bu beklenmedik durum da her zaman olabilir. Sıcaklıklar da mevsim normallerinde. Kasım ayında İstanbul'da ortalama sıcaklık 14 derece civarında. En düşük de 8 derece. Öğlen beklenen yağış nedeniyle sıcaklar da düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Yağışa dikkat etmek, tedbir almak lazım. İstanbul gibi metropollerde, betonlaşmış şehirlerde su baskınları yapar. "
Şen, artık havaların ısınmayacağını dile getirerek, 10-15 günlük sürede de kar yağışının beklenmediğini, aralık ayı sıcaklıklarının ise 10-12 derece civarında öngörüldüğünü kaydetti.


 

Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

AKOM'DAN UYARI GELDİ
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları uyardı. Yağışın şiddetini 13'ten itibaren artıracağını duyurdu. Su ve sel baskınlarına karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Gece sıcaklıklarının 7-8 dereceye düşeceği İstanbul'da yağışın yarın (Salı) öğle saatlerine kadar süreceği duyuruldu

Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

BİR ANDA HAVA KARARDI

Meteorolojinin yaptığı uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. İstanbul’genelinde aniden bastıran yağmur, bazı cadde ve sokaklarda trafikte yoğunluğa neden oldu.

İstanbul’da Meteorolojinin şiddetli yağış uyarılarının ardından beklenen yağış öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde aniden bastıran yağmur trafikte yoğunluğa yol açarken yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştıkları görüldü. Yağmur, aralıklarla yer yer etkisini göstermeye devam ediyor

Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

14 İLE SAĞANAK UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

Sıcaklık 4 dereceye kadar azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde değişmeyecek.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu, batı ve kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbullulara kritik yağış uyarısı | İstanbul'da Yağmur Ne Kadar Sürecek

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 12
İstanbul: Çok bulutlu, il geneli yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; sabah Avrupa yakasında, öğle saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 13
İzmir: Çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15
Bursa: Çok bulutlu, il geneli kuvvetli yağışlı (Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren güneyi başta olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.) 14
Adana: Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2), il merkezi ve batısında kuvvetli (20-51 kg/m2) olması bekleniyor. 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 20
Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...