Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da son durum, 690 kişi tutuklandı

Mısır'da son durum, 690 kişi tutuklandı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da halka ateş açılmasının ardından, aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 690 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Mısır İnsan Hak ve Hürriyetleri Savunma Merkezi, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde halka ateş açılmasının ardından, aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 690 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İnsan Hak ve Hürriyetleri Savunma Merkezi Genel Sekreteri ve Selefi cephenin siyasi büro üyesi Halid el-Mısri, savcılığın soruşturmayı yürütmek için bir ekibi görevlendirdiğini belirterek, gözaltına alınanların "askeri tesise zorla girmeye teşebbüs, bir subayı öldürmek, bir subayı yaralamak ve Silahlı Kuvvetlere mensup askerleri öldürmeye çalışmak, kamu düzenini ve güvenliğini bozmak" gibi suçlamalarla karşılaşacaklarını kaydetti. Açıklamada ayrıca, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde meydana gelen şiddet olaylarının kınandığı ve barışçıl gösterilerle hak talebinin herkesin en tabii hakkı olduğu belirtilerek, "Tarih, dün yaşananları, en büyük katliamalardan biri olarak anacaktır" denildi.
Mısır resmi makamlarından ise tutukluların sayısı hakkında henüz açıklama yapılmadı.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...