53 bin muhtara 'maaş zammı' müjdesi

53 bin muhtara 'maaş zammı' müjdesi

GÜNDEM Haberleri

İşte 53 bin muhtarın alacağı zamlı maaş...

TBMM, tatile girmeden önce sözleşmeli personele kadro verilmesi ardından diğer bir müjdeli haberi de muhtarlara verecek. Buna göre, Türkiye genelindeki yaklaşık 53 bin muhtarın maaşı, Meclis'teki yeni düzenleme sonrası 420 liradan ocak ayı itibarıyla 875 liraya yükselecek. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal yaptığı açıklamada, muhtarların özlük haklarının Torba Kanun Teklifi'ne dahil edilmesine ilişkin, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile grup toplantısından sonra görüştüğünü belirterek, görüşme sonrasında muhtar maaşlarının 875 liraya çıkarılmasıyla ilgili sürecin hız kazandığını bildirdi. 2004 yılında 120 lira olan muhtar maaşlarının bugün 420 lira olduğunu vurgulayan Özünal, "Yine Sayın Başbakan ve ilgili Bakanlarla görüştük. En sonunda geçen hafta Sayın Başbakanımız ile grup toplantısından sonra görüştüm. Kendisiyle görüşme sonrasında muhtar maaşlarının 875 liraya çıkarılmasıyla ilgili süreç hız kazandı" diye konuştu. Başbakan Erdoğan ile çeşitli sebeplerle defalarca görüştüğüne dikkati çeken Özünal, "Sayın Başbakanımız, samimi söylüyorum geçen hafta gruptan çıktığında bana çok içten davrandı. Bu yüzden kendisine şunu söyledim: 'Sayın Başbakanım, muhtarlarımız sizden güzel havadisler bekliyor, merak ediyor' dedim. Daha sonra maaşlarımız gündeme geldi ve gerçekten çok samimi davrandı. Kendisi de 'Peki, ben bizzat ilgileneceğim' dedi. Bizzat kendilerine bunun için teşekkür ederim" ifadesini kullandı.
"Bizim için ilaç gibi oldu"
"Bu yeni düzenleme bizim için ilaç gibi oldu" diyen Özünal, muhtarların maddi durumlarının iyi olmadığını, Bağ-Kur prim borcunun, devlet tarafından ödenmesinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Anayasa'nın 127. maddesinde muhtarların hakları ve tanımıyla ilgili hiçbir şey olmadığına işaret eden Özünal, "Anayasada, belediye ve yerel yönetimlerin haklarıyla ilgili maddeler var ama bizle ilgili bir düzenleme yok. Bu yüzden bizle ilgili de bir tanımlama yapılmasını istiyoruz. Biz şimdi çağdaş muhtarlığı oluşturmak istiyoruz ve halkımıza çağdaş hizmet vermeyi hedefliyoruz. Gayretlerimiz bu yönde. Ümit ediyorum ki, siyasi iradenin de gayretleriyle çağdaş muhtarlığı hepimiz oluştururuz" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...