Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mahkeme Turkcell hakkında kararı verdi

- Güncelleme:
Mahkeme Turkcell hakkında kararı verdi

Ekonomi Haberleri

İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council, Mehmet Emin Karamehmet'in Turkcell hisselerini geri almak için 60 gün içinde 1 milyar 565 milyon dolar ödemesine hükmetti.

İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council, Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet'in Turkcell hisselerini geri almak için 60 gün içinde 1 milyar 565 milyon dolar ödemesine hükmetti. İngiliz Privy Council, Turkcell ile ilgili kararını açıkladı. Çukurova Holding ile Rus Altimo arasında Turkcell'in yüzde 13,81 hissesinin sahipliğine ilişkin davada Privy Council, Çukurova'nın hisselerini geri almak için Altimo'ya 1,565 milyar doları 60 gün içinde ödemesini kararlaştırdı. Mahkeme açıklamasının ardından yükselmeye başlayan Turkcell hisseleri 11,75 liraya kadar çıkarken, saat 12.06'da yüzde 3,57 primle 11,60 liradan işlem görüyordu. Mahkemenin yaptığı açıklamaya göre, 1,565 milyar dolarlık tutara, karar tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre içinde yıllık LIBOR artı yüzde 8 faiz işleyecek. Privy Council 30 Ocak tarihinde, Çukurova Grubu'nun dava konusu olan yüzde 13,81 hisseyi gereken ödeme ve şartları yerine getirmesi halinde geri alabileceğine karar vermiş; ancak ödeme miktarını o tarihten bu yana belirlememişti. nbsp;
Çukurova, 2005 yılında o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3,3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13,22'lik Turkcell hissesini 1,6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13,8'lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova'ya 1,7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu. Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1,35 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova'nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları'nda davalar açmıştı. Dava temyiz süreci sonrası, nihai kararı verecek olan Privy Council'e taşınmıştı. Privy Council'in kararı temyiz edilemeyecek.
Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise, yaptığı açıklamada, Privy Council'den Turkcell'in yönetiminde değişikliğe yol açacak bir karar çıkması halinde, bu kararın kendilerince onaylanması gerekeceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...