19.01.2012 - 01:00 | Son Güncelleme: 19.01.2012 - 01:00
Laboratuvarda suni et üretiliyor
Hollandanın Maastricht Üniversitesinde görevli bilim adamları, laboratuvar ortamında et üretmenin sırrını çözdüklerini açıkladı.
Hollandanın Maastricht Üniversitesinde görevli bilim adamları, laboratuvar ortamında et üretmenin sırrını çözdüklerini açıkladı. Suni et üretimi için sığırların kas dokuları alınarak bundaki kök hücreler çıkarılıyor. Daha sonra kas hücreleri gerilerek büyütülüyor. Sonunda yeni kas lifleri hamburger ve benzeri şekillerde kullanılmak üzere kıyma haline getiriliyor. Bilim adamları bunun kârlı hâle getirilmesi ve sınai şekilde kullanımı üzerinde çalışıyor. En büyük problem ise insanların suni ete rağbet edip etmeyecekleri.?Suni etin tutulması halinde açlık önlenebilecek.