21.01.2012 - 01:00 | Son Güncelleme: 21.01.2012 - 01:00
En iyi ev sahibi
Kayseriyi konuk edecek F.Bahçe, evinde oynadığı maçlardaki başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler en uzun yenilmezlik serisine sahip 2. Avrupa takımı.
> M.Emin ULUÇ
BURSA SON OLDU
Manisa engelini son dakika golüyle aşan F.Bahçe, Kayseriyi de devirerek zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor. Kadıköydeki son 7 maçın 6sında Kayseriyi mağlup etmeyi başaran sarı-lacivertliler bu karşılaşmada da mutlak favori olarak gözükürken, çarpıcı bir istatistik bu görüşü güçlendiriyor. Evinde oynadığı son 32 lig maçında mağlubiyet yüzü görmeyen F.Bahçe, bu kulvarda Avrupanın en uzun yenilmezlik serisine sahip ikinci takımı. Evinde 50 maçlık namağlupluk serisi olan Portonun en yakın takipçisi olan sarı-lacivertliler, 2009-10 sezonunun 22. Haftasında oynanan Bursa maçından bu yana Saracoğlunda yenilgi yüzü görmedi. F.Bahçe, 22 Şubat 2010da aldığı 3-2lik yenilginin ardından oynadığı 32 maçtan 26 galibiyet, 6 beraberlik çıkarırken, tam 698 gündür evinde mağlubiyet yaşamadı.
SERDAR SIKINTISI
Kayserinin bu sezon çıktığı 9 deplasman maçında 3 galibiyet, 6 mağlubiyet alması da F.Bahçenin lehine bir istatistik olarak göze çarpıyor, ancak sarı-lacivertliler çok da rahat değil. Sakatlıktan yeni çıkan kaptan Alexi oynatıp oynatmama konusunda kesin kararını maç saatinde verecek olan Aykut Kocaman asıl sıkıntısı, Serdar Kesimalin sakatlığı. Adale sertliği olan genç yıldızı yoğun tedavi uygulanıyor, fakat maça yetişememesi halinde Serdarın görevini Bekirin de yokluğunda Bilica üslenecek. Aykut Hoca, G.Saray derbisindeki skandal hatalarının ardından sambacının yüzüne dahi bakmıyordu. Forvette ise bekleneni verememesine rağmen Semihin sakatlığı sebebiyle Bienvenu alternatifsiz olarak görev yapacak. F.Bahçede Serdar, Gökhan, Caner ve Ziegler sarı kart cezası sınırında bulunuyor.