İspanya'da gizli ödemeler belgelendi, başbakanın başı dertte

İspanya'da gizli ödemeler belgelendi, başbakanın başı dertte

DÜNYA Haberleri

İspanya'da iktidar partisini sarsan iddiaların orijinal belgeleri yayınlandı.

İspanya'da Başbakan Mariano Rajoy ve Halk Partisi'nin diğer ileri gelen isimlerinin partiden kanunsuz para aldığı iddia edilmiş fakat söz konusu kişiler sert bir dille reddetmişti. El Mundo gazetesi bu defa belgelerin orijinallerini yayınladı. Muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Sekreter Yardımcısı Elena Valenciano'nun tepkisiyse oldukça sert oldu: "Eğer bakanken yasa dışı olarak bu parayı aldıysa ve başbakanken yalan söylediyse artık İspanya hükümetinin başında olamaz. Bu nedenle başbakan ve hükümetten gerçeği söylemelerini istiyoruz. Parti olarak da doğruları söylemeyecekse istifa etmesinin gerektiğini düşünüyoruz." Gazete kayıtlarda muhafazakar partinin saymanı Luis Barcenas'ın el yazısı olduğunu ve belgeleri mahkemeye gönderdiğini de belirtti. İddialara göre Barcenas ülkedeki inşaat devlerinden aldığı paraları gizli bir fonda toplayıp partinin önde gelen isimlerin paylaştırmış. Skandal şubat ayında patladığında ise hiç bir şekilde kara para almadığını belirterek Rajoy iddiaları reddetmişti.
Yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlarından yargılanan Barcenas da iddiaları geçen haftaya kadar reddetti. Fakat tutuklandıktan sonra partisinin kendisini yalnız bıraktığını düşünmeye başlayan eski sayman El Mundo'ya verdiği röportajında ilk defa dokümanlardaki yazıların kendisine ait olduğunu kabul etti.
Yayınlanan belgelerde Rajoy'a içişleri bakanı olduğu 1997, 1998 ve 1999 yıllarında gizli fondan ödeme yapıldığı görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...