Mısır'da Başbakanlığa solcu ekonomist

Mısır'da Başbakanlığa solcu ekonomist

DÜNYA Haberleri

Mısır'da darbecilerin atadığı geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçiş yönetiminin başbakanlığına eski maliye bakanı Hazım el Beblavi'nin atanacağını duyurdu.

Mısır'da darbecilerin atadığı geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçiş yönetiminin başbakanlığına eski maliye bakanı Hazım el Beblavi'nin atanacağını duyurdu. Geçiş sürecinde kritik bir konuma gelen Selefilerin Nur Partisi, Sosyal Demokrat Parti üyesi bir ekonomist olan El Beblavi'nin atanmasına itiraz etmeyeceğini bildirdi. Daha önce başbakan adayları arasında öne çıkan ama darbeyi desteklemesi nedeniyle vazgeçilen Muhammed el Baradey'in ise dış ilişkilerden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı bildirildi. Öte yandan Suudi Arabistan, 1'i hibe ve 2'si yakıt cinsinden ayni olmak üzere Mısır'a 5 milyar dolarlık yardımda bulunacağını duyurdu. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri de 3 milyar dolar yardım yapacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...