Litvanya'nın Mısır mesajı dikkat çekti

- Güncelleme:
Litvanya'nın Mısır mesajı dikkat çekti

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği'nin Mısır ordusunun yönetime el koyması konusunda 'darbe' sözünü kullanmamasına karşılık Litvanya'dan net mesaj geldi.

Mısır'daki darbenin en zorda bıraktığı kurumlar arasında Avrupa Birliği geliyor. Bugüne kadar Mısır ordusunun yönetime el koyması konusunda kurumsal olarak "darbe" sözünü kullanmamasıyla dikkat çeken AB, ABD'nin de etkisiyle takındığı bu tavrını korurken Dönem Başkanı Litvanya'dan net mesaj geldi Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda (AFET) konuşan Litvanya Dışişleri Başkanı Linas Linkevicius, doğrudan darbe sözünü kullanmasa da ordunun müdahalesinin kabul edilemez olduğu mesajını verdi. AFET üyelerinden gelen "AB'nin Mısır'daki darbeyi onaylayıp onaylamadığı" yönündeki soruları yanıtlayan Linkevicius, "Beğenir ya da beğenmezsiniz ama benim Mısır'la ilgili tutumum açık. Demokratik yollarla seçilmiş bir hükümet askeri güçle devrilemez. Bundan gurur duymamalı, açıklamaya, meşru göstermeye çalışmamalı ve örnek olarak kabul etmemeliyiz" dedi. Linkevicius'un sözleri bugüne kadar kurumsal bağlayıcılığı olan isimlerden gelen ve Mısır'da ordunun yönetime el koymasından duyulan rahatsızlığı açıkça dile getiren en net açıklama olmasıyla dikkat çekerken ne AB Komisyonu ne de AP'de aynı netliği görmek mümkün değil. AB Komisyonu'nun, üye ülkelerden tavır değişikliği sinyali gelmediği sürece farklı bir yaklaşım sergilemesi beklenmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...