Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öcalan hakkında çarpıcı iddia

- Güncelleme:
Öcalan hakkında çarpıcı iddia

GÜNDEM Haberleri

Abdullah Öcalan'ın sağlık sorunları gerekçe gösterilerek serbest kalacağı iddiası, IKYB'ye ait internet sitesinde yer aldı.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Öcalan doktor raporu ile bırakılacak. Kardeşinin açıklamaları bunu gösteriyor" sözlerinin ardından nbsp; nbsp;Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yartseverler Birliği'nin nbsp;(IKYB) nbsp;resmi internet sitesi Pukmedia'da aynı konuda bir haber yer aldı. Bu haberde, Türkiye'de son günlerde bazı hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık raporları ile cezaevlerinden çıktığı ve infazlarının ertelendiği belirtilerek, İmralı Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan'ın da doktor raporları ile cezaevinden çıkacağı ileri sürüldü. PKK'nın bu amaçla yeniden Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını gündeme getirip çalışma başlattığı belirtilen haberde, KCK sözcülerinden Diyar Kamişlo'nun konu ile ilgili açıklamalarına da yer verildi. Diyar Kamişlo, Abdullah Öcalan'ın özgür kalmasının çözüm ve barış süreci için çok önemli olduğunu belirterek, "Çözüm süreci üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada ateşkes ve PKK'lıların Türkiye topraklarından çıkmasıydı ve bu gerçekleşti. İkinci aşamada Ak Parti hükümetinin yasal ve anayasal değişikler yapması gerekiyordu. Türkiye hükümeti şimdiye kadar hiç bir adım atmadı. Kürtlerin haklarının verilmesi ve cezaevlerinde bulunan ve aralarında hastaların da bulunduğu yaklaşık 10 bin tutuklu ve hükümlü var. Bunların serbest bırakılması gerekir"dedi. Abdullah Öcalan'ın sağlık sorunları yaşadığını ve gözlerinden sürekli bir sıvının aktığını ileri süren Kamişlo, "Öcalan'ın bağımsız bir doktorlar heyeti tarafından kontrol edilmesini ve tedavi edilmesini istiyoruz. Öcalan'ın özgür kalması ile çözüm sürecinde daha hızlı adımlar atılır ve barışın sağlanması daha hızlı gerçekleştirilebilir" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...