BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kızartma kalp
krizine yol açmıyormuş

Kızartma kalp
krizine yol açmıyormuş

Zeytinyağı ya da ayçiçek yağında kızartılan yiyeceklerin bilinenin aksine kalp hastalığı bağlı erken ölümlere yol açma riskini arttırmadığı belirlendi.



İspanya’da 40 bini aşkın yetişkin üzerinde yapılan bir araştırmada, zeytinyağı ya da ayçiçek yağında kızartılan yiyeceklerin bilinenin aksine kalp hastalığı ya da yeme alışkanlıklarına bağlı erken ölümlere yol açma riskini arttırmadığı belirlendi. 11 yıl süren araştırmada, katılımcılara yiyecekleri nasıl hazırlayıp, pişirdikleri soruldu. YAĞIN TİPİYLE ALAKALI Deneklerden kalp hastalığına yakalananlar incelendiğinde, hastalıklarla kızarmış yiyecekler arasında bir bağa rastlanmadı. Uzmanlar bunun kızartmalarda kullanılan yağın tipiyle ilgili olduğu sonucuna vardı. İngiliz Kalp Vakfı diyetisyeni, “Tereyağı ve hayvansal yağlardan vazgeçilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT