Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'NATO her ay 500 siber saldırıya uğruyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'NATO her ay 500 siber saldırıya uğruyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO Muhabere ve Bilgi Ajansı Genel Direktörü Kevin Scheid, NATO'nun her ay yaklaşık 500 siber saldırıya uğradığını söyledi.

Scheid, Brüksel'deki Avrupa Savunma Ajansı (EDA) 2017 Yıllık Konferansında ittifakın siber savunma alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Siber savunma alanında ülkelerin kabiliyetlerini geliştirmesi için bilgi paylaşımının kilit öneme sahip olduğunu vurgulayan Scheid, bu konuda NATO'nun Avrupa Birliği ile (AB) olan iş birliğine değer verdiklerini kaydetti.

Siber saldırıları tsunamilere benzeten Scheid, bu nedenle erken uyarı sistemlerinin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

"NATO siber ağları her ay yaklaşık olarak 500 saldırıya uğruyor." diyen Scheid, saldırıların kaynağına ilişkin bilgi vermedi.

NATO, siber alanı da hava, kara ve denizin yanı sıra bir askerî alan olarak değerlendiriyor.

Ay başında düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısında bu tür saldırılarla mücadeleyi arttırmak için yeni Siber Operasyonları Merkezinin kurulması kararlaştırılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...