Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli muhalifler: Esad ile muhalif olmaz

Düzenleyen:
Suriyeli muhalifler: Esad ile muhalif olmaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya devlet başkanı Putin’in gerçekleştirdiği Soçi görüşmesinin yapıldığı saatlerde çoğu ABD destekli Suriyeli muhalifler ise Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya geldi.

Çetiner Çetin ANKARA

Dün tamamlanan toplantıdan, Beşar Esad’lı bir Suriye’ye destek verilmemesi kararı çıktı; Esad’ın çekilmesi gerektiği konusunda ısrar edildi. Ancak bu şekilde güvenli bir atmosfer altında siyasi sürecin başlatılabileceği vurgulandı. Yaklaşık 150 temsilci arasında düzenlenen konferans, gelecekte başlatılacak görüşmelerde kendi aralarında bölünmüş durumda olan muhalefet saflarını birleştirmek hedefiyle başlamıştı. Bazı rejim karşıtları Esad’ın geleceğinin seçimlere bırakılmasını istiyor. Bu nedenle Moskova’ya yakın duran bir grup konferansa katılmadı. Muhalefetin büyük çoğunluğu ise Esad’ı bir savaş suçlusu olarak görüyor.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...