Mısır'da cuma namazı sonrası katliam: 230'dan fazla ölü var

Düzenleyen:
Mısır'da cuma namazı sonrası katliam: 230'dan fazla ölü var

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın Ariş kentinde bir cami yakınında meydana gelen patlamada 230'dan fazla kişi hayatını kaybederken onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıya ilişkin ilk tepki ise Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Bozdağ'dan geldi. Bozdağ saldırıyı kınarken, Türkiye'nin Mısır halkının yanında olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı şiddetle kınadı.

Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentinde bir cami yakınında gerçekleştirilen terör saldırısında 230'dan fazla kişi hayatını kaybetti. Saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. Güvenlik kaynakları patlamanın cuma namazı sonrası meydana geldiğini belirtti. 

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Cuma namazı gerçekleştirilen hain saldırı sonrası Kahire yönetiminin 3 günlük yas ilan ettiği bildirildi.

Mısır'da cuma namazı sonrası katliam: 230'dan fazla ölü var

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınarken, Türkiye'nin Mısır halkının yanında olduğunu ifade etti.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle;

"Mısır'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Mısır halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mısır halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Mısır halkına ve Mısır hükûmetine taziyelerimizi iletiyoruz. Türkiye ve Türk halkı, terör saldırıları karşısında kardeş Mısır halkının ve Mısır’ın yanındadır. Mısır'ın El Ariş şehrindeki El-Ravdah Camiine cuma namazı sırasında yapılan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz/lanetliyoruz."

Mısır'da cuma namazı sonrası katliam: 230'dan fazla ölü var

DIŞİŞLERİ KINADI

Mısır'daki terör saldırısına dair açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı da, saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlığın açıklaması şöyle;

"Bugün (24 Kasım) Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yolaçan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz."

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ŞUKRİ'YE TELEFON

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Mısır'daki saldırı sonrası başsağlığı mesajı yayınladı. Çavuşoğlu ayrıca, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi arayarak başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu mesajında, "Mısır'ın Sinai bölgesindeki bir camide meydana gelen ve birçok masumun canına mal olan bombalı terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

KALIN: TERÖRİZM İNSANLIĞA KARŞI SUÇTUR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da terör saldırısını kınayarak, Mısır halkının acısını paylaştığını belirtti.

Kalın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye, kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun terörizmi insanlığa karşı suç olarak görmekte, bu görüşünü tüm uluslararası, bölgesel ve ikili temaslarında kuvvetle dile getirmektedir. Dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşanan elim hadiseler, terörizme karşı mücadelede etkin uluslararası iş birliğinin hayati önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Türkiye, dost ve kardeş Mısır halkının bu menfur saldırıdan kaynaklanan acısını içtenlikle paylaşmaktadır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...