Trump ile Erdoğan telefonda görüştü

Düzenleyen:
Trump ile Erdoğan telefonda görüştü

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede Soçi'deki üçlü zirve, Suriye krizi ve bölgesel sorunların ele alındığı ifade edildi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump'ın YPG'ye silah verilmesini "saçmalık" olarak nitelendirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Soçi'deki üçlü zirve ile Suriye krizinin ele alındığı belirtildi. Ayrıca, Erdoğan ve Trump'ın bölgesel sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

TRUMP: YPG'YE SİLAH VERİLMESİ SAÇMALIK

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Trump'ın PYD/YPG terör örgütüne silah verilmesini "saçmalık" olarak nitelendirdiğini belirtti. Çavuşoğlu, Trump'ın görüşmede ABD'nin terör örgütü PYD/YPG'ye bundan sonra silah vermeyeceğini taahhüt ettiğini ifade etti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada görüşmede bölgesel iş birliğine değinildiği vurgulanırken, PYD/YPG konusunda Amerikan makamları tarafından karar alınacağı bildirildi.

VERİMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin verimli geçtiğini bildirdi.

Trump ile Erdoğan telefonda görüştü

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur. Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine de değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

TRUMP BİLDİRMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğini açıklamıştı.

"ORTA DOĞU'YA GİRMEK HATAYDI"

Trump, şahsi Twitter hesabından yayınladığı mesajda "Orta Doğu'da başıma kalan bu kargaşayı çözmek üzere (ABD saatiyle) bu sabah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğim. Bu işi çözeceğim ama en başında hayatlar ve dolarlar (6 trilyon) kaybetmemiz hataydı" diye yazdı. 

Trump ile Erdoğan telefonda görüştü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...