İşte Suudi yönetiminin Mursi karşıtlığının belgesi

/ Kaynak: İHA
İşte Suudi yönetiminin Mursi karşıtlığının belgesi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesi için verdiği desteğin belgesi ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Mısır'daki Suudi yetkililere gönderilen mektup, Riyad yönetiminin desteklediği Mısır'daki selefi Nur Partisi'nin darbecilerin yanında olmasının nedenini de ortaya koyuyor. 15 Mayıs 2012 tarihli "Mısır Seçimleri" konulu yazıda, Mısır'daki Suudi yetkililerden Muhammed Mursi'nin seçilmemesi için faaliyet göstermesi isteniyor. Yazıda, "Kral'ın sizden isteği, bütün gücünüzü göstererek ve çalışarak Müslüman Kardeşlerin adaylarını, özellikle Muhammed Mursi'nin seçilmemesini sağlamak" ifadesi yer alıyor.
Mursi'nin liderliğini yaptığı "Müslüman Kardeşler'in Suudi Arabistan için gerçek bir tehlike" olduğu belirtilen yazıda, "Yönetime geçmelerini tercih etmiyoruz. Eğer tedbir almazsak, Arap camiası ve İslam dünyasının liderliğini kaybederiz" ifadeleri yer alıyor.
Bakanlık yazısında ayrıca, "Her türlü aracın kullanılarak Müslüman Kardeşler'in seçilmemesine çalışılması" isteniyor. Belgede son olarak Mısır'daki Suudi yetkililerin raporlarını "büyük bir gizlilikle" bakanlığa göndermeleri rica ediliyor.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...