İş yerleri elektiriklerini kendileri üretiyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
İş yerleri elektiriklerini kendileri üretiyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Edirne'de bir firma, dışarıya kurdukları güneş enerjisi panelleriyle işyerlerinde kullandıkları elektriği, kendileri üretebiliyorlar

Edirne'de bir firma, dışarıya kurdukları güneş enerjisi panelleriyle işyerlerinde kullandıkları elektriği, kendileri üretebiliyorlar. nbsp;Edirne'de bir benzin istasyonu ve yanında bulunan jeneratör firması, kurdukları sistemle kendi kullandıkları elektriği kendileri üreterek, kış aylarında fazla ürettikleri elektriği ayrıca devlete satabiliyor. Özellikle Almanya'da yaygın olarak kullanılan sistemler, Türkiye'de yasaların da önünü açmasıyla yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Bu sistemlerin ürettikleri enerjinin en önemli özelliği, genel olarak yeşil bir enerji, yani çevreye zararı ve karbon salınımı olmayan, bütçeye de katkı sağlayan bir enerji olması. Elektrik ve Elektronik Mühendisi Özge Emel Edirne'de kendi işyerlerindeki kurdukları sistemin 20 kw'lık bir üretimi olduğunu belirterek, "İşyerimizin tüm elektriğini güneş enerjisinden elde ediyoruz" dedi. Yaz döneminde özellikle klimalar ve diğer cihazların da buna dahil olmasıyla elektrik kullanımının arttığını ifade eden Emel, "Yaz aylarında elektrik faturalarımız çok fazla geliyor. Kendi sistemimiz kurulu olduğundan, elektriğimizi kendimiz üretebiliyoruz, bu faturalarımıza, büyük bir katkı yapıyor. Kış sezonunda da avantajlı, ürettiğimiz elektriği devlete satarak, bundan para kazanabiliyoruz. Güneş enerjisinde hava bulutlu olsa bile güneş panellerimiz elektrik üretmeye devam ediyor. Bu paneller Türkiye'de yaygın kullanılan bir sistem değil, fakat yurt dışında çok tercih edilen bir sistem. Almanya'da her evde dahi görebildiğimiz sistemler, Türkiye'de yavaş yavaş gelişmekte olan bir istem. Şu an apartmanlardan ziyade, müstakil evlerde ve işyerlerinde daha rahat kullanılıyor. Fakat gün geçtikçe bunun daha da yaygınlaşacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...